Radio Nostalgie in Martinusschool

Print

Radio Nostalgie in Martinusschool

Bilzen

Bilzen -

Na veel oefenen en lang wachten was het op zondag 26 mei dan eindelijk zover….
Samen met Marina, de presentatrice van onze “radio Nostalgie” maakten we een muzikale reis door de jaren heen. Ons schoolfeest startte in de jaren ’50, de 1ste kleuterklas beet de spits af met “Lollipop” van “The Chordettes”, we dansten samen met de andere klassen verder naar de jaren ’60, ’70, …tot nu.

Gezichten van omstaanders klaarden op bij het horen van de deuntjes uit het verleden, verre en minder verre herinneringen kwamen tot leven. “The Hucklebuck” werd nieuw leven ingeblazen , bij “Carnaval de Paris” werden de trommels boven gehaald en waanden we ons eventjes echt in Parijs. Niet alleen ouders en grootouders maar ook onze leerlingen zelf wisten deze voor hun soms onbekende muziek te appreciëren. Een aantal dagen later horen we nog steeds in de gangen de bekende refreintjes weerklinken. Zelfs de kleuters zingen uit volle borst mee met “Girls just wanna have fun”, “Stayin’ alive!” en nog vele andere liedjes van toen en nu.
Ook tijdens de pauze werd er genoten, de kinderen sprongen de beentjes los op de springkastelen, verzamelden punten met allerlei spelletjes en een heuse zweefmolen was de kers op de taart.
“The Gangnam Style”, de afsluiter van het 6de leerjaar was een schot in de roos, klein en groot dansten de bekende pasjes mee en zo was ons schoolfeest weer een voltreffer!
www.martinusschool.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio