thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ECNS op pad met 'NATUURlijk JONG!'

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde kan terugkijken op een geslaagde editie van 'De grote Bocholter picknickzoektocht‘. Twintig jongens en meisjes gaven een vrolijk gezicht aan wat stilletjes aan een begrip begint te worden binnen het ECNS: NATUURlijk JONG!

Bart Achten

Na een korte uitleg over het verloop van de dag kon de zoektocht beginnen. Met behulp van een GPS werd er gezocht naar de plaats waar een deel van de picknick verstopt lag. Het ECNS draagt edutainment hoog in het vaandel, dus vonden de kinderen op die plaats ook een vraag die verband houdt met de natuur. Zo werd er bijvoorbeeld dieper ingegaan op de dieren die in België voorkomen, hoe dennen elkaar bestuiven, welke bladeren bij welke boom horen, enzovoort. Ook kregen de kinderen de opdracht om bij iedere vindplaats een vraag te noteren die betrekking heeft op de natuur. Twintig kinderen en zes vindplaatsen: dat maakt 120 vragen en geeft het ECNS een beeld over wat kinderen interessant vinden of wat ze graag zouden willen weten.

Nadat ze alle punten hadden gevonden, konden ze naar het Beukenhof trekken om daar de dekens uit te gooien en aan hun welverdiende picknick te beginnen. Er werd goed gegeten en nog wat gespeeld, maar er restte nog één opdracht: vind de zes omslagen met de laatste coördinaten voor een verrassing. Die leidde hen uiteindelijk naar een ijssalon. Dat werd met luid gejuich en gezang onthaald. Toen er op het einde van de activiteit werd gevraagd of het leuk was geweest, klonk er in koor een luid ‘NATUURlijk JONG!

Na het succes van de workshop 'nestkastjes bouwen' en deze picknickzoektocht is het duidelijk dat dit vernieuwend aanbod aanslaat bij de kinderen. Onder de noemer 'NATUURlijk JONG!' zal de vereniging in de toekomst dan ook meer activiteiten gaan uitwerken. Zo staat er nu al een workshop 'Winterkost voor vogels' in de planning voor het najaar. Meer informatie en foto's vind je op de website van het ECNS en op www.facebook.com/ECNS1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer