Excelsior goes Austria

Print

Excelsior goes Austria

Ophoven

Kinrooi -

“Excelsior goes Austria”
Een slogan die die de spelers en ouders van de U8 en U9 van Excelsior Ophoven-Geistingen niet snel meer zullen vergeten.
Tijdens de afgelopen Pinksterdagen hebben wij met een mix-team U8/U9 deelgenomen aan de Donau Challenge Cup, een internationale voetbaltornooi in Gerasdorf bij Wenen.


Na een zeer lange busreis van bijna 1100 kilometer arriveerden we op vrijdag 17 mei in Oostenrijk op het mooie sportcomplex van SV Gerasdorf. Aan dit prestigieuze tornooi namen dit jaar teams uit Oostenrijk, Duitsland, Italië, Slowakije, Roemenië, Tsjechië, Polen, België, Kroatië en Denemarken deel.
De openingsceremonie was alvast een geweldige beleving voor onze mannen, fanfare voorop, aangemoedigd door onze trouwste supporters, volksliederen spelen en ontvangst door de burgemeester.
Daarna begon het tornooi, maar al snel bleek dat onze tegenstanders van een hoog niveau waren. Bij navraag bleek dat ons team en een Oostenrijks team de enige teams waren die op gewestelijk niveau uitkwamen, alle andere 64 deelnemende teams kwamen allemaal op provinciaal en nationaal niveau uit.
De openingswedstrijd tegen het Tsjechische FC Radotin was alleen al de moeite waard om naar Oostenrijk af te reizen…
Met nog 9 minuten te spelen werd een 0-2 achterstand omgebogen in een 5-2 winst, een groots feest natuurlijk voor zowel de spelers als de supporters.
De tweede match tegen het Oostenrijkse SV Klosterneuburg werd nipt verloren maar de 2 laatste voorronde wedstrijden tegen SV Grossfeld en gastgever SV Gerasdorf werden weer met grote inzet en vechtlust gewonnen. En toen begon het lange wachten, daar we wisten dat ook FC Radotin, net als wij, 3 matchen gewonnen hadden. Maar toen kwam het verlossende bericht, we waren eerste in onze poule geworden daar het onderlinge resultaat tegen de Tsjechen doorslaggevend was. Op Pinksterzondag zouden we dus met de 2 andere poulewinnaars om de Donaucup gaan strijden !
Dat moest uiteraard gevierd worden…, noch maar enkele potten bier aan laten rukken.. ! De kinderen waren intussen de omgeving van het sportcomplex aan het renoveren en hebben volgens mij enkele stukken bos omgeplant, ze zagen er allemaal uit alsof ze enkele dagen ondergronds in de mijn hadden gewerkt..
Uiteraard volledig begrijpelijk, daar zij, in tegenstelling tot de ouders, niet hun vreugde konden omzetten in alcoholconsumptie, moesten ze zich toch op een andere manier ontladen. Ik hoop niet dat achteraf nog Oostenrijkers hun benen gaan breken in de talrijke Ophovener en Geistinger opgravingen die daar om de sportvelden heen hebben plaatsgevonden….
Tegen negen uur dan maar de bus opgezocht, en onze buschauffeur Koos had nog wel een CD’tje in de bus liggen om het feest compleet te maken. Deze beelden van de buspolonaise en de ererondjes van de bus op de rotonde zal niemand meer snel vergeten, tsjonge wat een feest…
De dag erna stonden we echter toch al snel weer met beide voeten op de grond. Onze twee tegenstanders voor de plaatsen 1 t/m 3, het Deense Jaegersborg Boldklub en het Tsjechische CAFC Zidenice bleken beiden een maatje te groot voor onze mannen, doch daar was uiteindelijk niemand treurig om…
Een heel sterk internationaal deelnemersveld en toch de beker voor de 3e plek mee naar de Maasvallei nemen, dat was met recht een prestatie om trots op te zijn, zeker als we bedenken dat de 2e Belgische ploeg die in onze leeftijdscategorie op provinciaal niveau uitkwam en uiteindelijk 8e zijn geworden.
Na de prijsuitreiking direct terug naar het hotel, kinderen douchen en vervolgens naar hartje Wenen naar de Prater kermis.. en daar waren de 2 verliesmatchen van die dag gelijk vergeten, de hele botsauto- arena werd al binnen enkele minuten overspoeld met Excelsior spelers..
Na het aandoen van verschillende attracties die enkele ouders en kinderen nu nog trillende benen of nachtmerries bezorgen, werd het tijd om terug tegen 23.00 uur terug te keren naar het hotel en maar goed ook…, de Praterkermis is heel mooi maar ook heel duur, 2 x met de ogen knipperen en je bent € 50,- armer…
Op Pinkstermaandag dan al vroeg aan de verre terugreis begonnen en even voor 23.00 uur waren we dan toch weer veilig terug in onze dorpen, moe maar voldaan.
Een fantastische beleving, heel veel inzet van onze voetballende mannen en een dikke chapeau voor onze ouders / supporters, de Oostenrijkers zullen nog wel een tijdje napraten over jullie enthousiasme en geproduceerde decibels…
Al met al een super voetbalweekend en een mooie gelegenheid voor onze mannen om zich eens op internationaal niveau te meten. Tevens mogen we er met recht trots op zijn dat we zowel onze club, onze gemeente maar in mooie samenwerking met de 2 andere Belgische teams, ook vooral België daar ginds op een supermooie manier op de kaart hebben gezet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio