Theateratelier voor kinderen legt accent op creatief spel

Print

Theateratelier voor kinderen legt accent op creatief spel

Hasselt-Centrum

Hasselt -

Creatief in de zin van elk kind individueel als inspiratiebron te zien en spel in de zin van als groep samen te spelen. Met elkaar en onder begeleiding van Ingrid Dullens verzinnen de kinderen hun eigen theatrale verhalen, geven ze van daaruit hun verbeelding vorm en spelen ze samen vanuit nieuw verworven vrijheden.

Spelenderwijs passeren de basisbegrippen van theater de workshop en leren de kinderen te improviseren, zich te concentreren en te luisteren naar elkaar.
De individuele artistieke groei en de veilige plek in de groep staan in deze workshop centraal, de verfrissende kijk op verbeelding en de meerwaarde van de diverse groep maken van dit atelier elke woensdagnamiddag een feest.
Ingrid Dullens studeerde in 1992 af aan Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Ze is artistiek leidster van Padarijs ( www.padarijs.be) en schrijft jeugdboeken bij uitgeverij Clavis en Manteau

het toonmoment:
De kinderen wilden graag werken rond het thema circus. We hebben samen nagedacht over welke personages er allemaal kunnen meespelen in het circus en wat er kan gebeuren, wat kan er fout lopen?
Zodat er een conflict ontstaat en nog pril dramatisch spel.
De kinderen hebben daarnaast in de lessen vanuit verschillend materiaal ( voorwerpen, teksten, tekeningen ... ) gewerkt en geleerd.

Tekst: Ingrid Dullens Foto’s: Luc Stuvers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio