Dag van de Open Kerken in Runkelen op 2 juni

Print
Dag van de Open Kerken in Runkelen op 2 juni

Dag van de Open Kerken in Runkelen op 2 juni

Runkelen

Sint-Truiden -

Een kerk is een richtpunt in het landschap, een gemeenschappelijk herkenningsteken voor de bewoners, een ruimte open voor iedereen die ons erfgoed wil ontdekken, maar ook een ruimte voor gebed, meditatie, terugkeer naar de kalmte...

De hedendaagse geloofsbeleving verschilt sterk tegen vroeger.

De kerk enkel toegankelijk maken voor praktiserenden, staat gelijk aan mensen uitsluiten. Daarom hebben de kerkfabrieken de plicht om de kerk open te stellen voor iedereen. Daarenboven bevindt men zich dikwijls in de situatie waarbij het gemeentebestuur – en zo dus de hele gemeenschap –bijspringt in de budgetten van de kerkfabriek. Geld aanvaarden van de gemeenschap voor het onderhoud van de gebouwen, zou niet mogen gebeuren zonder dat diezelfde gemeenschap daar iets voor in de plaats krijgt. Daar moet iets tegenover staan: naast het gebruik van de eredienst moeten er ook andere activiteiten kunnen doorgaan.

Daarom werd de Stichting Open Kerken opgericht. Het doel van het project is om de kerkgebouwen toegankelijker te maken. Om hier de aandacht op te vestigen heeft De Stichting Open Kerken de Dag van de Open Kerken ingevoerd. De kerkfabriek en de parochieraad van Runkelen staan achter deze principes en zullen op 2 juni 2013 met een uitgebreid programma aan deze dag meewerken.

Progamma:

Vanaf 10 uur zal de kerk open zijn. Er zal altijd iemand aanwezig zijn om eventueel uitleg over de kerk te geven.
Om 14 uur projectie van allerlei foto’s van vroegere parochiefeesten door Henri Swartenbroekx.
Om 15.15 uur concert door Jeugdkoor Djada.
Vanaf 16.15 uur samen inzingen populaire liederen door Djada en belangstellenden in de kerk o.l.v. Noël en Hendrik Reynders.
Vanaf 17.15 u info over fase 2 van de renovatie van de kerk door Willy Coninckx, voorzitter kerkfabriek.
Als afsluiting vertonen we de DVD “Groeten uit de Truiense Rand” (F. Reymen, C. Ponet)

Vanaf 14 uur kan men altijd in de parochiezaal terecht voor een pintje of een kop koffie (met taart). Het ganse gebeuren in de kerk is gratis. De dranken in de parochiezaal zijn aan een matige prijs. Iedereen is van harte welkom.

Natuurlijk stoort het niet wanneer je maar een deel van het programma wil meemaken.
Hopelijk ontmoeten we mekaar op zondag 2 juni op een van de hierboven vernoemde activiteiten.

Vanwege de kerkfabriek en de parochieraad van Runkelen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio