THHI behaalt brons op JOHH-trofee

Print

Tessenderlo

Tessenderlo -

De JOHH-trofee staat voor “Jonge helpende handen” en wordt sinds 2009 door Ziekenzorg CM uitgereikt aan scholen en jeugdverenigingen die een warm en origineel project organiseren voor langdurig zieke of zorgbehoevende mensen.

Voor deze editie behaalde het THHI een knappe derde plaats met “Bloemenstad”.

Dit project van de Broeders van Liefde biedt mensen met een verstandelijke beperking de kans om onbezorgd op vakantie te gaan. Elk jaar dragen ook een aantal leerlingen van het THHI hieraan hun steentje bij.

Tijdens de kerstvakantie trokken 13 leerlingen van de 3de graad naar Diksmuide om een opleiding te volgen om dit soort vakanties te helpen organiseren. Ze kwamen er ook al in contact met hun gasten, voor wie ze een heel gamma aan ontspanningsactiviteiten op poten zetten. Dit engagement is niet alleen een meerwaarde voor de gehandicapte deelnemers, maar laat ook op onze jongeren een diepe impact na, getuige de woorden van één van onze leerlingen: “Door hen heb ik de kleine dingen opnieuw leren waarderen”.

Op vrijdag 24 mei werden de prijzen uitgereikt in het Depot in Leuven, tijdens een spetterende muzikale show die aan elkaar gepraat werd door Sean D’Hondt, presentator op VTM en JIM. Het THHI mocht niet alleen met de bronzen medaille naar huis, de 13 leerlingen wonnen elk ook een ticket voor Kinepolis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio