thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De verrassingsuitstap van Pasar Heusden-Zolder op zaterdag 25 mei

Via enkele teasers werden leden en belangstellenden vanaf het jaarbegin geprikkeld om deel te nemen aan deze dag, terwijl niemand de ware bestemming van onze uitstap wist. Pasar Heusden-Zolder deed een inspanning en stelde ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan een busrit gratis ter beschikking, maar naar waar?

Arnold Vinck

Heel wat inschrijvers probeerden op slinkse wijze een en ander te weten te komen maar tevergeefs, het geheim bleef goed bewaard.

Afgelopen zaterdag was het dan zover: 45 enthousiastelingen stapten al vroeg op de bus met bestemming Ahrweiler, een wondermooi stadje aan de Ahr, slechts 170km verwijderd van Heusden-Zolder. In de voormiddag liep iedereen te genieten van een prachtig lentezonnetje in de oude stad. Aan entertainment geen gebrek met de vele snuisterijen-winkeltjes, de zonnige terrassen, de prachtige middeleeuwse gevels...

Tijd te kort, want al snel wachtte ons een smakelijke lunch bij de plaatselijke beenhouwer die in zijn accommodatie zorgde voor vers gesneden charcuterie en kaas met ovenverse broodjes, en een stevige soep als surplus. Zo'n stevig maal was zeker nodig, want onmiddellijk daarna vertrokken wij met de groep op een stevige wandeling van pakweg 10km door de Ahrvallei. De tocht, een onderdeel van de 35km lange 'Rotweinwandeling', ging op en neer langs de flanken van de hellingen die de Ahr omknellen, en waar je na elke bocht bewonderend blijft staan om te genieten van de panorama's die zich telkens weer presenteren. De wijngaarden, waar je meermaals middendoor wandelt, staan al volop in blad, en hier en daar is de wijnboer aan het werk tussen zijn wijnstokken. Prachtig!

Middenin de wandeling kon iedereen even pauzeren in een typisch Duitse afspanning. En iedereen natuurlijk gelukkig dat na deze wandeling opnieuw een lekkere warme maaltijd (met heerlijke Ahrwijn) kon verorberd worden. Een beetje moe, maar heerlijk voldaan arriveerden we 's avonds terug thuis.Proficiat aan alle deelnemers die het aandurfden om in te schrijven op een 'blind date uitstap'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio