Een koude derde Belgische editie van de Fisherman’s Friend Strongmanrun

Print
Een koude derde Belgische editie van de Fisherman’s Friend Strongmanrun

Een koude derde Belgische editie van de Fisherman’s Friend Strongmanrun

Bolderberg

Heusden-Zolder -

Zaterdag vond op en rond het Circuit van Zolder de derde Belgische editie plaats van de Fisherman’s Friend Strongmanrun. Het waren net geen 2.800 lopers. Het waren er wel 1.000 meer dan vorig jaar en Jan De Prins maakt zich sterk dat het er volgend jaar meer dan 4.

000 lopers zullen zijn. Met dit deelnemersveld en over de 10.000 toeschouwers volgens de organisatie is dit een van de topevenmenten van Circuit Zolder.

De Fisherman’s Friend Strongmanrun is officieel de grootste hindernisloop ter wereld, met edities in 8 landen, en in totaal maar liefst 40.000 deelnemers.

De uitdaging van zaterdag in een notendop : twee rondes van 8 km met zo’n 13 obstakels per ronde. Een zwemproef bij de 'Mud Pipes', een foam slide na een passage bij het schuimkanon van de 'Super Slope', halsbrekende toeren uithalen over de strook van 50m autobanden, via een net een verticale betonnen muur opklimmen bij de Rough Roof, 150m³ echte sneeuw doorploeteren in de 'Snow Valley', een stroomstootje incasseren bij de “'Barrel King', de helden en heldinnen van vandaag overwonnen het allemaal – met de glimlach.

Maar liefst 31 nationaliteiten waren present op de Strongmanrun, waaronder 1.300 Belgen, 750 Nederlands, 550 Duitsers, 15 Amerikanen, en zelfs strongmen uit de Antillen, Mexico en Argentinië.

Verrassend moment bij de finish, geen Belgen maar Duitsers wonnen de wedstrijd. Bij de mannen won Knut Höhler het voor Geert Maes en Olivier Pierron met een recordtijd van amper 1 uur en 48 seconden. Dat er ook strongwomen bestaan bewees Nadine Schmitz. Zij finishte als eerste vrouw (van de 450) en liep de wedstrijd uit op amper 1 uur 14 minuten en 47 seconden, een prachtige prestatie! Tweede vrouw was Anne Rahmé voor Marlot Maas die derde eindigde.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio