Interelectra

Heden ten dage betalen wij geen televisietaks meer, dankzij de alles-is-gratis- politiek van het kabinet-verhofstadt. Dat is maar goed ook, want de kabel moet helaas wel betaald worden. Om dat kleine aantal meters van uw kabel in goede conditie te houden (lees te smeren met geld), betaalt u 10,04 euro per maand (120,48 euro per jaar).

Jeroen Bedaux - Genk

Omdat het bijzonder vervelend is om elke maand weer een rekening in de bus te krijgen, vroegen wij per telefoon om de kabel eenmaal per jaar te mogen betalen. Dat kon en dus kregen wij een jaarrekening van 127.49 €, wat 6.98 € meer is. Minder facturen betekent minder papier- en administratie-kosten en het verlies aan arbeidsuren moet nu eenmaal gecompenseerd worden. Bovendien is de kabel niet duur op zichzelf, maar wel de rechten van Sabam die op die kabel zitten.

Nu wilde het toeval dat ik ook de kabel betaal van mijn zoon, die elders woont. De immo zou alles doorgeven en de facturen voor gas licht en water waren verleden tijd. Maar de facturen van Interelectra niet, zodat we hen opbelden.

De immo zou geen bericht gestuurd hebben, wat overigens niet te controleren valt. Ik zei dat mijn zoon wel degelijk verhuisd was, maar dat kon niet volgens Interelectra, omdat er geen zgn. overnameformulier was ingevuld. Niet dat zij er ons een opstuurde. Ik repliceerde dat ze bij de gemeente konden informeren wie de huidige bewoner was. Omdat ik niet van plan was voor anderen kabel te betalen, moesten ze de kabel daar maar afsluiten.

Inmiddels heb ik nog zeker driemaal gebeld. Grote verrassing toen op de vrijdag voor Pinksteren, de kabel bij mij thuis - die ik dus een jaar vooruit had betaald – werd afgesloten. Wij zouden nog achterstallige facturen aan het leveringsadres van mijn zoon hebben voor de periode van januari t/m april 2005. Als wij 59,30 euro betaalden, was alles in orde.

4 x 10.04 euro = 40.16 euro en het verschil bedraagt 19.14 euro, oftewel bijna de helft aan administratiekosten. Als dat bedrag betaald zou worden, was alles zogezegd in orde. Nu kon het dus wel telefonisch. Overigens wie heeft dan de periode van september t/m december 2004 betaald? Bovendien ben ik zeker dat Interelectra de factuur zowel naar mij als naar de nieuwe bewoner heeft gestuurd. Is alles werkelijk in orde?