Ontroerende Verhalentocht in Uikhoven

Print
Ontroerende Verhalentocht in Uikhoven

Ontroerende Verhalentocht in Uikhoven

Uikhoven

Maasmechelen -

Een strook Vlaamse kleigrond met een asfaltweg er over heen. Dat is Uikhoven, het dorpje aan de Maas, recht tegenover Geulle. U weet wel, waar het pontje veel fietsers en voetgangers van Nederland naar België brengt en omgekeerd. Gaat u mee naar Uikhoven?

In een wandeltocht door Uikhoven vertellen verhalenverteller Maria van Raak en journalist Lubert Priems over grote en kleine gebeurtenissen. Én u maakt kennis met een markante bewoner: Sjooke. Hij is 86 jaar en wereldberoemd in Uikhoven vanwege het kapsalon die hij runt met zijn vrouw. Wie de deur van de kapsalon opent, stapt vijftig jaar terug in de tijd. De krulspelden waar hij zijn vrouw mee heeft leren kennen, gebruikt Sjooke nu nog om permanenten te zetten. Ik mag u tijdens deze rondleiding meerdere geluidsopnamen laten horen die ik maakte waarin Sjooke vertelt over zijn leven.

Voor de makers van de Verhalentocht is dit een ontdekkingsreis door Vlaams Limburg, omdat zij beiden uit Nederlands Limburg komen. Zoals veel Nederlanders kenden zij wel het bestaan van Uikhoven, maar verder dan café Udec Hove en het veerpontje kwam men niet. De Verhalentocht laat zien dat Uikhoven wel degelijk meer is.
Het project is grensoverschrijdend en wordt met veel enthousiasme ontvangen in het dorpsbewoners en bij de gemeente Maasmechelen Dienst Toerisme.

Van 6 juni tot en met 16 augustus vinden de tochten meerdere keren plaats. Toch is het aantal plaatsen beperkt, dus reserveren is verplicht. Entree € 7,50 (incl. koffie-thee).

Loopt u mee? Aanmelden? Zin in een voorproefje? Kijk op de site: http://lubert.nl/portfolios/persoonlijke-verhalentocht-door-uikhoven/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio