thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Pastafestijn voor tehuis El Hogarsito in Costa Rica

Op 25 mei hebben Karolien DeBaets en Laurien Pollers op eigen initiatief een pastadag georganiseerd in de Cafetaria van de Plas. Reeds wekenlang zijn beiden in de weer geweest met organiseren, kaarten verkopen, inkopen en helpers zoeken. De gasten werden dan zaterdag vergast op een heerlijke pastamaaltijd welke bereid en geserveerd werden door de beide jonge dames, vrienden en sympathisanten daarmee aantonend dat solidariteit geen loos woord is in Houthalen-Helchteren.

Marc Vervoort

De opbrengst van deze pastadag gaat integraal naar het tehuis El Hogarcito in Costa Rica. Met de opbrengst gaan de twee jonge dames educatief speelgoed kopen voor de kinderen van het tehuis.

Dat het geld voor het juiste doel op de juiste plaats terechtkomt daar zorgen Laurien en Karolien wel voor tijdens de maand juli. Na twee weken Spaanse les, gaan Karolien en Laurien naar Costa Rica om zes weken vrijwilligerswerk te doen in het opvangtehuis ‘El Hogarcito’ in Turrialba, Ze doen dit vrijwilligerswerk in het kader van de Nederlandse organisatie ‘het andere reizen’. Reis en verblijf betalen ze zelf.

Het opvangtehuis El Hogarsito is een opvanghuis voor kinderen van 0 tot 17 jaar die door de rechterlijke macht tijdelijk uit huis geplaatst zijn. De kinderen verblijven er 3 maanden waarna ze teruggeplaatst worden in het ouderlijk gezin of ter adoptie aangeboden worden in Costa Rica zelf. Het tehuis is particulier en moet rondkomen met beperkte subsidies van de Costaricaanse overheid.

Het vrijwilligerswerk houdt in dat Karolien en Laurien gedurende gans deze periode beschikbaar zijn, om vrijwel zonder begeleiding zelfstandig dingen te ondernemen met de kinderen en te helpen met hun dagelijkse verzorging.

Wil je Karolien en Laurien nog een steuntje meegeven voor het opvangtehuis, dan kan je nog storten op het rekeningnummer BE93 0635 4399 8667 met de mededeling Costa Rica.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio