Kleuters K1 van de Breg gaan op kalfjesbezoek op de boerderij

Print

Kleuters K1 van de Breg gaan op kalfjesbezoek op de boerderij

EigenBilzen

Bilzen -

Deze week werden de kleuters van K1 van basisschool de Breg in Eigenbilzen ondergedompeld in het thema 'Landbouwer'. Stagiaire juf Lien werkte dit thema uit tijdens haar stage en zorgde voor strobalen in de onthaalhoek en een fijne maïsbak.

Maar woensdag 22 mei werd toch wel het hoogtepunt van de week!

Want de kleuters brachten samen met juf Jannicke en juf Lien een bezoekje aan de boerderij gelegen aan het kasteel van Groenendaal in Waltwilder.
Met de laarsjes aan stonden ze te popelen om een kijkje te gaan nemen op de boerderij.
Eerst brachten we een bezoekje aan het kippenhok waar de kippen hun best hadden gedaan om veel eitjes te leggen. De kleuters mochten de eitjes zoeken en voorzichtig in een mandje leggen. Ondertussen strooiden enkele kleuters wat graantjes op de grond voor de vele duiven die op het dak zaten.
In een teil zagen we twee schildpadden knusjes bij elkaar zitten. Daarna nam de boerin ons mee naar de konijntjes. Wat waren het er veel! We mochten ze eens voorzichtig aaien. Iets verder zaten de schapen op ons te wachten. De kleuters die wilden, mochten de schapen wat hooi voeren.

De lammetjes hadden geen zin in hooi, maar wel in lekkere melk. Zo konden we zien hoe snel het lammetje de papfles met melk leeg dronk.
In de verte hoorden we ook de koeien loeien. In de stallen zagen we koeien, kalfjes en stieren staan. De meeste kleuters hadden nog nooit een koe of stier van zo dichtbij gezien en de grote hoorns van de stieren maakten toch wel wat indruk op de kleuters. De tractor van de boer kreeg ook de nodige aandacht. Alle kleuters mochten eens plaats nemen achter het stuur. De glunderende gezichtjes spraken boekdelen!

Op het einde van deze leuke uitstap werden de hongerige buikjes gevuld met een heerlijke wafel en lekker fruitsap of appelsap.
De boeren en boerinnetjes van K1 keerden tevreden terug naar hun klasje en willen bij deze nogmaals de boer en boerin hartelijk danken voor deze leuke dag!

Meer foto's zijn te zien in het fotoalbum van K1 op www.debreg.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio