thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vlaamse regering ligt plat

De Franstalige Brusselaars zullen nu feest vieren en zullen “dik” lachen met de Vlamingen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de Vlaamse politici zich zo in het zak laten zetten door de Franstalige Brusselaars, gesteund door enkele Waalse politici.

GDS

Waar haalt Verhofstadt het lef om de Koning voor zijn kar te spannen? Dit getuigt werkelijk van burgerzin van het laagste niveau. Wanneer zullen er verkiezingen kunnen gebeuren die “conform” en niet in tegenspraak zijn met de “Grondwet”, als de huidige toestand gehandhaafd blijft?

Als de grondwet niet meer wordt gerespecteerd door onze eigen politici, dan dienen de burgers al de andere wetten aan hun laars te lappen: o.a.de overtredingen m.b.t. tot de flitspalen. De opbrengst hiervan (grotendeels afkomstig van de brave en stilzwijgende Vlamingen) vloeit toch naar de Franstalige gemeenschap.

Wat er nu gebeurt is, geeft voldoende stof om een tweedracht tussen de twee taalgemeenschappen tot stand te brengen. Een tweedracht die op termijn zeer nefaste gevolgen zal hebben voor België.

Noch de gewone Vlaamse burger, noch de gewone Waalse burger wenst dit. Het zijn alleen de verkozenen van het Vlaamse volk die, om hun eigen postje veilig te stellen, zulke toestanden in leven houden. Laat ons hopen dat gerechtigheid geschiedt en dat het Vlaamse spreekwoord toch enige betekenis heeft:” Loontje komt om zijn boontje".