Spelotheek De Boomhut gaat Cre@ief

Print
Spelotheek De Boomhut gaat Cre@ief

Spelotheek De Boomhut gaat Cre@ief

Genk

Genk -

Een klein jaar geleden (juli 2012) heropende Spelotheek De Boomhut haar deuren in het wijkbureau van Zwartberg (Zaveldriesstraat). Heel wat mensen vonden ondertussen de weg naar deze spelotheek en zagen er ook met veel enthousiasme het nut van in.

De werkers van GIGOS zitten vol ideeën om dit concept verder uit te werken, maar voelden steeds één barrière.

.. de locatie... Het wijkbureau is duidelijk niet de gedroomde ruimte om een spelotheek in te herbergen. Daarom ging GIGOS op zoek naar een nieuw pand. Dat werd uiteindelijk gevonden in Stalenstraat 39.
De nieuwe locatie, voorheen schoenenwinkel Step by Step, is ruim, goed gelegen en heeft verder heel wat troeven die ervoor kunnen zorgen dat dit een succesverhaal wordt.

Cre@ief zal het pand voortaan heten. Naast de spelotheek zullen er heel wat andere activiteiten doorgaan. Zo gaan er vormingen, activiteiten, spelletjesnamiddagen en nog veel meer georganiseerd worden.
Ook de SACA's (Sociaal en Artistieke Ateliers) van GIGOS zullen er regelmatig te zien zijn met kleine of grotere activiteiten. Alles zal in het teken staan van creativiteit in de ruimste betekenis van het woord.

Cre@ief gaat ook een plaats worden waar iedereen welkom is voor een losse babbel, uitleg over GIGOS, het uitproberen van een gezelschapsspel en nog veel meer. De deuren zullen van dinsdag tot en met zaterdag wijd open staan. Om speelgoed te komen uitlenen, blijven de uren ongewijzigd: woensdag 16.30-18.30 u en zaterdag 10.00-13.00 u, maar niets houd je tegen om ook op andere dagen en uren een kijkje te komen nemen.

Voor de spelotheek zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Lijkt jou het wat om de spelotheek te bemannen en heb jij wat vrije tijd die je graag wil opvullen? Dan kan je altijd een mailtje sturen naar spelotheek@gigos.be , of gewoon eens binnenspringen.

Officieel wordt Cre@ief op vrijdag 21 juni geopend, maar vanaf woensdag 29 mei zal de spelotheek daar al gevestigd zijn. Je bent natuurlijk van harte welkom!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio