CVO13 trekt naar Luik

Print

CVO13 trekt naar Luik

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

Een taal leren is meer dan wekelijks terug op de schoolbanken zitten. Bij het CVO13 worden er dan ook regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd om je talenkennis in de praktijk toe te passen.

Zo was het deze week aan de tweedejaars Frans.

Na twee jaar Franse les in het CVO13, spreken ze al een aardig mondje Frans. Dat moest dringend worden getest en dus gingen ze samen op uitstap naar Luik.

Eerst bezochten ze de tentoonstelling van ‘The Golden Sixties’ in het moderne station van Guillemins (met ‘audioguide en français’…). Vervolgens zijn ze gaan eten in een typisch Luiks restaurant, waar ze eerst de menukaart goed moesten lezen alvorens te kunnen bestellen.

Het waren namelijk allemaal typisch Luikse gerechten. De lege borden achteraf waren het bewijs voor docente Marijke Vanbegin dat iedereen een goede keuze had gemaakt (en dus de menukaart in het Frans goed had begrepen). ‘Het was een geslaagde uitstap. Voortaan gaan we zeker vaker afzakken naar het Franstalige landsgedeelte!’, aldus de enthousiaste cursisten.

Wil je ook zo’n leuke cursus volgen? Kom eens langs op de opendeurdag op 2 juni in de Vliegveldlaan in Brustem en maak kennis met het aanbod van CVO13.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio