Atheneum Maasland naar vertelfestival

Print

Atheneum Maasland naar vertelfestival

Eisden

Maasmechelen -

Internationaal Vertelfestival Alden Biesen 2013

Onze wereld verandert in razende vaart maar dat betekent niet, dat we alles uit het verleden overboord moeten gooien. Onze eeuwenoude verteltraditie is daar een goed voorbeeld van: talloze generaties leverden hun boeiende verhalen mondeling over op de volgende.

Daarom is het jaarlijkse Internationale Vertelfestival in de Landcommanderij van Alden Biesen zeker de moeite waard voor onze leerlingen van 5 en 6 aso van het Atheneum Maasland, campus Maasmechelen.

Op 19 april luisterden we naar verhalen in het Frans, Engels en Nederlands. Pascal Guéran opende in het Frans met enkele verhalen over rusteloze zielen die in het jachtige Tokio op zoek gingen naar rust en liefde. Als een moderne troubadour luisterde hij zijn vertellingen op met een hang, een Zwitsers instrument dat merkwaardig genoeg oosterse klanken voortbrengt. (Check it out on you tube – vergeef me het trendy taalgebruik.) Enkele leerlingen mochten zelfs hun talent eens testen. Eric Borrias vertelde in het Nederlands enkele verhalen van Edgar Allan Poe, één van de grondleggers van het gothic kortverhaal. Geen bedtijdverhaaltjes om rustig van te slapen maar wel lekker griezelig.

Het hoogtepunt van de dag was echter zeker Katrice Horsley die met veel pit, humor en het nodige vertoon sprookjesachtige verhalen tot leven bracht: gepimpte versies als het ware van vertelsels van de gebroeders Grimm en H.C. Andersen die voor ons de kers op de taart zetten. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel te genieten van haar talent. Het jonge publiek had niet gedacht dat verhalen zo boeiend konden zijn.

Dit jaarlijks dagje vertelfestival is nog nooit tegengevallen. Elk jaar opnieuw is het voor onze leerlingen een mooie kans om het leerrijke aan het aangename te paren, een kans die wij niet zullen laten liggen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio