Pasar wandelt in het Dommeldal

Print

Pasar wandelt in het Dommeldal

Maasmechelen

Maasmechelen -

Ten zuiden van het Nederlandse Borkel en Schaft ligt het bijzonder rijke natuurgebied de Plateaux. Het vormt één grote biotoop samen met natuurgebied Hageven.
Pasar Maasmechelen had ervoor gekozen om de wandeling te starten in België, nl. dichtbij bezoekerscentrum Hageven in Neerpelt.

De slechte weersvoorspellingen hielden weer heel wat potentiële wandelaars thuis, maar eens te meer hadden ze ongelijk.
Ze trokken eerst door de Pelterheggen. Deze bestaan uit vloeiweiden: dit zijn graslanden die worden bemest door ze te bevloeien. Dit gebeurt met kalkrijk water afkomstig van de Maas. Daardoor vind je hier veel kalkhoudende planten zoals pijlkruid, gevlekte orchis, keverorchis, lisdodde enz. Een wulp fladderde er zenuwachtig rond haar nest.
Rond half twee arriveerden de groep in Borkel, iets over half weg. Een tas lekkere aspergesoep smaakte heerlijk ...
Daarna ging de tocht verder langs de meanderende Dommel, doorheen het gebied van de Plateaux. Grove dennenbossen, droge heide, cultuurland, moerasbossen, rietlanden en dommelbeemden wisselden elkaar af.
In een vogelkijkhut van het natuurgebied Hageven observeerden zij het leven in de moerassige natuur. Daarna ging het terug langs de Dommel. Rond 17 uur was iedereen terug op de parking van het bezoekerscentrum. Mooie wandeldag!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio