UNIZO-Hamont-Achel & Ondernemersclub Hamont-Achel in gesprek met het schepencollege

Print
UNIZO-Hamont-Achel & Ondernemersclub Hamont-Achel in gesprek met het schepencollege

UNIZO-Hamont-Achel & Ondernemersclub Hamont-Achel in gesprek met het schepencollege

Hamont-Achel

Hamont-Achel -

UNIZO-Hamont-Achel en de ondernemersclub Hamont-Achel (OCHA) hebben hun handen in elkaar geslagen om op te komen voor het belang van alle ondernemers van Hamont-Achel. Tijdens een gesprek met het voltallige schepencollege hebben beide verenigingen hun ondernemersprioriteiten voor Hamont-Achel overhandigd en toegelicht aan het schepencollege.

Op die manier maakten UNIZO en OCHA aan het gemeentebestuur kenbaar
wat de ondernemers van Hamont-Achel verwachten van het gemeentebeleid in de volgende 6 jaar. De draad doorheen het gesprek was voornamelijk dat UNIZO-Hamont-Achel en OCHA tevreden zijn met de huidige inspanningen van de stad en hopen dat ook deze inspanningen de volgende jaren zullen worden verdergezet.

Samengevat in 10 prioriteiten:
1. Een vast aanspreekpunt voor ondernemers en een vernieuwde ondernemersvriendelijke website, alsook het behoud van een schepen lokale economie.
2. Extra vestigingsmogelijkheden en ruimte voor KMO’s. Alsook het behoud van handel in de verschillende centra, met de nadruk op kernversterking!
3. De verwachting van meer inspraak bij wegenwerken met hierbij ook een goede bereidbaarheid en bereikbaarheid bij knelpunten.
4. Zowel UNIZO als OCHA vragen een infosessie in het kader van veiligheid.
5. De ondernemers staan positief tov het milieubeleid maar vragen een extra communicatie voor ondernemers over hun toegangsrechten op het containerpark.
6. Maximaal voorkomen, tijdig informeren en daadwerkelijk begeleiden van hinder door openbare werken.
7. Beide organisaties vragen een afschaffing van de belasting op de drijfkracht.
8. De vraag blijft dat de aankopen van de stad in eigen stad gedaan worden.
9. Zowel UNIZO als OCHA zijn tevreden over het toeristisch beleid, woonbeleid en uitstraling en hopen van harte dat dit ook de komende jaren zo zal worden uitgevoerd.

De beide partijen, nl. het Schepencollege, en UNIZO-Hamont-Achel & Ondernemersclub Hamont-Achel, bevestigden de bereidheid tot regelmatig overleg en positieve samenwerking in de komende legislatuur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio