Zesdejaars verbazen op politiek debat Spectrumcollege Bovenbouw Sint-Jozef

Print

Zesdejaars verbazen op politiek debat Spectrumcollege Bovenbouw Sint-Jozef

Beringen

Beringen -

Op dinsdag 21 mei werd er op het Spectrumcollege Bovenbouw Sint-Jozef in Beringen een politiek debat gehouden voor en door alle zesdejaars. Dit gebeurt naar goede traditie in het kader van de lessen Nederlands en geschiedenis. De leerlingen bereidden tijdens de voorbije maanden het debat grondig voor.

Ze kregen een politieke partij (uit de regering of de oppositie) toegewezen en een stelling waarrond ze heel wat opzoekingswerk moesten doen. Grondige dossierkennis was cruciaal! Niet alleen de eigen standpunten moesten immers gekend zijn, maar ook die van de tegenpartijen. Op deze manier worden de jongvolwassenen klaargestoomd tot bewust participerende burgers.
Vorige dinsdag werd ter afsluiting van het hele proces een simulatiedebat gehouden waarin alle leerlingen hun beste beentje voorzetten. In de lessen Nederlands leerden ze tijdens de voorbije jaren de kneepjes van het debatteren en dat was er aan te merken; we stelden vast dat er heel wat retorisch talent zit onder onze leerlingen! Ter afsluiting volgde een ‘echte’ stemming met ‘echte’ stembrieven. De verkiezingsuitslagen kunt u zelf ontdekken in de bijgevoegde grafiek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio