SAB organiseert geslaagde autoluwe en gezonde week

Print

SAB organiseert geslaagde autoluwe en gezonde week

Bree

Bree -

De autoluwe en gezonde week van 13 tot 17 mei is vooral gezond en smakelijk geweest. De werkgroep Gezondheid en milieu heeft op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag fruit verkocht en op donderdag hebben de leerlingen van Milieu@SAB in het kader van hun project rond duurzame voeding groentjes en fruitpunch verkocht.

De leerlingen en het personeel vonden het een super initiatief en vroegen om dit meer te doen.

Ook de wedstrijd ‘Kom met de fiets naar school en win een toffe prijs met je klas’ had veel succes. We zagen het aantal fietsers iedere dag stijgen… Uiteindelijk is 4E na een spannende strijd op de eerste plaats geëindigd. Op hun topdag kwam 85,71 % van de klas met de fiets naar school. Zij winnen een gezonde lunch voor de hele klas. Woensdag 15 mei was het hoogtepunt van de autoluwe schoolweek, namelijk de autoluwe schooldag. De leerlingen die moeite hadden gedaan om met de fiets naar school te komen, kregen allemaal een fietslampje cadeau. Voor de personeelsleden die de auto op stal hadden laten staan, was er een gezonde smoothie.

De hoogdag van de autoluwe en gezonde week was op vrijdag 17 mei toen Benji Fun met twee superattracties naar onze school kwam: de Human Table Soccer en de Whipe-Out-Balls. De leerlingen hebben zich eens goed kunnen uitleven. En daar doen we het toch voor, niet?

Bedankt aan allen die een inspanning hebben geleverd om deze week tot een super gezonde en milieuvriendelijke week te maken, vooral de twee werkgroepen met enthousiaste leden. Wij beginnen alvast na te denken over de activiteiten die we volgend schooljaar kunnen organiseren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio