5de internationaal Riemster muziek concours op 25 en 26 mei

Print

Riemst

Riemst -

De Muziekraad van Riemst organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 mei haar vijfde internationale muziekwedstrijd voor harmonieën en fanfares: het Riemst Muziek Concours (RMC). Liefst 15 muziekverenigingen uit (vooral) Nederland, België en Luxemburg doen mee aan deze wedstrijd die om de 4 jaar georganiseerd wordt.


De gemeente Riemst heeft een rijke traditie op het gebied van de muziek, dat blijkt ook nu weer.

Marina Pauly, schepen van Cultuur: “Klopt, we mogen ons nog steeds de muzikaalste gemeente van Vlaanderen noemen. Deze titel is ons toegekend door de Vlaamse Gemeenschap. De muzikale ‘dichtheid’ is dan ook vrij uitzonderlijk. We tellen niet minder dan 13 harmonieën en fanfares op een bevolking van 16.000 inwoners.”
De organisator van het Internationaal Riemster Muziek Concours is nog steeds de Muziekraad Riemst. Deze raad bestaat sinds 1991 en werd opgericht door 14 Riemster muziekverenigingen. Sindsdien bundelen ze (om de 4 jaar) hun krachten ten voordele van de amateur muziekbeoefening in de gemeente.

De muziekwedstrijd (die gejureerd zal worden door 3 professionele musici uit België en Nederland) is alvast een goede opwarmer voor het Wereldmuziekconcours, dat dit jaar van 4 juli t.e.m. 28 juli in Kerkrade plaats vindt. Elke editie doen zo’n 20.000 muzikanten uit alle delen van de wereld mee aan deze ‘Olympische Spelen’ voor harmonieën, fanfares, slagwerkensembles en dirigenten. Het aantal bezoekers overschrijdt makkelijk de 600.000.

In 2009 werd Harmonieorkest De Volksgalm (Zichen-Zussen-Bolder) wereldkampioen in eerste divisie. Bij de wedstrijd voor fanfares eerste divisie behaalde de K.F. De Werkmanszonen (ook uit ZZB), een tweede plaats.
Praktisch:
Deze muziekwedstrijd vindt plaats in zaal ’t Paenhuys in Riemst-centrum. Een toegangsticket bedraagt 5 euro.

Start:
zaterdag om 15.30 u.
zondag om 11.00 u.

Bovendien is er op zaterdagnamiddag een Masterclass voor koperblazers met de bekende musicus Benny Wiame. Benny Wiame geeft les in de conservatoria van Gent, Maastricht en het Lemmensinstituut van Leuven.

Inlichtingen: Jean-Pierre Castro - tel. 012 45 11 39 of muziekraad.riemst@telenet.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio