Watersportdag bij VVW Zutendaal

Print

Watersportdag bij VVW Zutendaal

Papendaal

Zutendaal -

Tijdens het weekend van 18 en 19 mei was er de jaarlijkse Watersportdag. Ook dit jaar nam de Vlaamse Vereniging voor Watersport Zutendaal deel aan dit event, georganiseerd door Bloso.

Het Pinksterweekend was de ideale gelegenheid om de watersport te promoten.

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, met zaterdag een frisse start die zondagmorgen overging in een stralende zonovergoten dag.

Tijdens deze 2-daagse kon iedereen gratis kennis komen maken met zeilen, surfen en Stand Up Paddle (SUP). Onze lesgevers zorgden ervoor dat iedereen die dat wenste de basistechnieken aangeleerd kreeg. Diegenen zonder koudwatervrees kregen wetsuits ter beschikking zodat de aangeleerde theorie direct omgezet kon worden in de praktijk!

De deelnemers kwamen van alle omliggende gemeenten, met zelfs inschrijvingen uit Kortessem, Heusden en het Waalse Glons! Zo vormt de Watersportdag een springplank voor iedereen die gefascineerd is door water en wind maar nog twijfelt of deze sport wel echt iets voor hem/haar is. We kunnen stellen dat we in ons opzet geslaagd zijn en menig watersporter over de schreef hebben getrokken. De inschrijvingen voor de cursussen bevestigen dit.

Zeilen en surfen

Naast de cursussen zeilen en surfen voor kinderen en volwassenen biedt VVWZ ook avontuurlijke watersportkampen aan in de vorm van de Xperience d.i. een combinatie van surfen of zeilen met vlottentocht, een GPS-geospel, SUP-initiatie,...
Nieuw dit jaar is het talenkamp Frans met in de voormiddag Franse les en in de namiddag een relaxte vaart met een optimistbootje.

SUP, de hype van het moment!

Naast de traditionele watersporten investeert VVWZ ook in de nieuwste trends zoals het Stand Up Paddling. Sinds de aankoop van de SUP paddles is de vraag naar initiatielessen enkel maar gestegen Daarom organiseren we dit jaar elke vrijdagavond in juli en augustus een tocht waarbij een instructeur je, na de opwarming, meeneemt voor een andere kijk op de Papendaalse Plas. Eindigen doen we met stretchoefeningen met behulp van de paddle.

Voor meer informatie en alle praktische vragen, raadpleeg onze website www.vvwz.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio