Toneelgroep Plan B wint Jackpot

Print
Toneelgroep Plan B wint Jackpot

Toneelgroep Plan B wint Jackpot

Genk

Genk -

Afgelopen zaterdag stonden zes jonge acteurs op de planken van de Stadsschouwburg in Genk. Ze presenteerden er hun allereerste eigen toneelstuk 'Jackpot'.

"Dat de ticketverkoop zo vlot zou lopen, had niemand verwacht", zegt Tom Vandebroek. Bijna 300 mensen genoten van het zelfgeschreven verhaal, een jong, hedendaags feel-good scenario.

In de dagen voorafgaand aan de voorstelling hebben de acteurs zelf het decor in elkaar gestoken en ingericht, de organisatie gedragen en de praktische kant uitgewerkt. "Gelukkig konden we op veel hulp rekenen van enkele goede vrienden", aldus Vandebroek.

Toen was het enkel nog bang afwachten of het concept zou aanslaan. "We hadden tijdens de repetities al zo vaak dezelfde grapjes en situaties gespeeld, dat het moeilijk inschatten was of de mensen er ook mee zouden lachen", zegt Hans Schepers.

Het bleek een schot in de roos. Nu gaan ze alles evalueren en binnenkort hun hoofden samen steken voor een nieuw verhaal, een tweede wapenfeit van Toneelgroep Plan B, ergens volgend jaar. Wordt ongetwijfeld vervolgd!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio