Sint Blasius Rijkhoven wint derde provinciale wedstrijd

Print
Sint Blasius Rijkhoven wint derde provinciale wedstrijd

Sint Blasius Rijkhoven wint derde provinciale wedstrijd

Bilzen

Bilzen -

Op pinkstermaandag vond in Eversel de derde provinciale wedstrijd plaats. Ondanks het regenweer werd er goed geschoten. Van de 53 ploegen konden er 19 een maximum van 48 kleppen schieten.

Een kaveling moest bepalen wie met de dagprijs naar huis mocht.

Zand en Leem was hier het sterkst vertegenwoordigd. Van de 7 ploegen bleek Sint Blasius Rijkhoven de sterkste. Zij kavelden foutloos op de kleppen van 20 en 16 mm en lieten maar 1 klep staan van 12 mm. Zij werden op de voet gevolgd door Sint Kristoffel Munsterbilzen, die 2 kleppen van 12 misten.
Sint Joris Munsterbilzen en Sint Amandus Spouwen streden om de derde plaats. Sint Joris moest wel nog even gebruik maken van de mobiele telefonie om enkele schutters terug te roepen die, na het missen op de klep van 16, het strijdperk al hadden verlaten. Gelukkig waren ze snel terug en scoorden ze als enige maximum op een klep van 10 mm.
De senioren heren en dames mochten het ook tegen elkaar opnemen. Bij de heren kon Emiel Vanroy (Sint Kristoffel Munsterbilzen) de derde plaats bemachtigen. De andere ereplaatsen waren voor schutters van de andere verbonden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio