Amnestygroep Hasselt in actie op Internationale dag tegen Homofobie

Print
Amnestygroep Hasselt in actie op Internationale dag tegen Homofobie

Amnestygroep Hasselt in actie op Internationale dag tegen Homofobie

Hasselt

Hasselt -

Op vrijdag 17 mei nam Amnestygroep Hasselt deel aan twee acties naar aanleiding van de Internationale dag tegen Homofobie. Als eerste was er een solidariteitsactie voor Jean Mbede, een jonge man uit Kameroen die omwille van zijn geaardheid een gevangenisstraf moet uitzitten.

De actie werd georganiseerd door de studenten van de Xios Hogeschool en ging door op 5 verschillende locaties in de school. De studenten en het personeel konden een kort zinnetje schrijven als aanmoediging voor Mbede. De actie was een overweldigend succes. In minder dan 2 uur tijd haalden de studenten meer dan 1000 reacties op.

Amnestygroep Hasselt wil daarom iedereen die aan de actie meegeholpen heeft enorm hard bedanken. De inzet werd beloond met een fantastisch resultaat. In het bijzonder wil de Amnestygroep Filip Giraldo, departementshoofd van het departement sociaal-agogisch werk van de Xios Hogeschool, nog extra bedanken. Zonder zijn steun was de actie nooit zo’n groot succes geweest. Bedankt iedereen! Uiteraard zullen alle solidariteitsbrieven opgestuurd worden zodat Mbede weet dat ook mensen in Hasselt hem steunen.

Verder tekende de Amnestygroep Hasselt ook de engagementsverklaring in het Regenbooghuis in Hasselt. Deze verklaring houdt in dat ze de rechten van holebi’s en transgenders respecteren, altijd beloven op te komen tegen discriminatie en het taboe zoveel mogelijk proberen te doorbreken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio