Nieuwbouw KTA2 feestelijk geopend

Print

Nieuwbouw KTA2 feestelijk geopend

Hasselt-Centrum

Hasselt -

Een trotse directeur Pamela Bruers mocht op dinsdag 21 mei het gloednieuwe gebouw van KTA2 openen en voorstellen aan het publiek. Tussen de genodigden troffen we Burgemeester Hilde Claes, minister van State Willy Claes, Voorzitter Raad GO! Eddy Baldewijns en minister Pascal Smet.

Het nieuwe gebouw aan de Vilderstraat wordt in gebruik genomen in september. Een school die in 10 jaar evolueert van 400 naar 1000 leerlingen heeft duidelijk nood aan huisvesting. Het nieuwe gebouw wil echter veel meer betekenen dan enkel onderdak voor leerlingen en leerkrachten. Omdat het ADI-onderwijs (Activerende-directe-Instructiemodel) in september volledig zal worden toegepast is er meer ruimte nodig. Volgens dat model geeft de leerkracht gedurende 20 minuten een korte les. Nadien volgt een evaluatiemoment en wordt de klas ingedeeld in drie groepen. Elke groep krijgt naargelang de competentie aanvullende of extra lessen en taken.

Op de tweede verdieping zullen de klassen BSO Etalage en Publiciteit hun stek krijgen. De derde verdieping tenslotte wordt een open-leercentrum (PAV). De klassen fotografie met bijhorende gloednieuwe ontwikkelingsstudio’s worden daar ook ondergebracht.
De kunstwerken van Marlou Swinnen en Benjamin Verdock versieren de ruimten. De kunstenaars stelde hun eigen werken zelf voor aan de genodigden. Directeur Bruers leidde tenslotte de gasten rond in het nieuwe gebouw waarna de ontvangst werd afgesloten met een gezellige receptie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio