Ook de Lettertrein trekt autoluw naar school

Print

Engsbergen

Tessenderlo -

Woensdag 14 mei vond de autoluwe schooldag plaats. Ook dit schooljaar had basisschool De Lettertrein uit Engsbergen zich ingeschreven voor deelname aan de autoluwe schoolweek.

Samen met ‘Sam de Verkeersslang’ sparen ze om allerlei geschenkjes in ontvangst te kunnen nemen.

Zo spaar je rode stippen als je met de fiets komt en helemaal in orde bent wat betreft veiligheid en zichtbaarheid. Maar je krijgt ook een rode stip als je te voet komt of als je verder weg woont en je carpoolt. De leerlingen zien hoe Sam meer en meer rood kleurt. Bij de verschillende tussenhaltes krijgen de leerlingen een leuke gadget die gesponsord wordt door de gemeente en de provincie.

Woensdag 14 mei is zo’n beetje de hoogdag van de autoluwe schoolweek. Kinderen en ouders worden extra aangemoedigd om met de fiets naar school te komen.
En ondanks het barslechte weer was de fietsopkomst geweldig groot. Kinderen en ouders mochten hun handtekening zetten op een grote affiche die mooi versierd was. De kinderen kregen er nog een extra ballon bij.
De kleuters mochten de hele voormiddag oefenen op een aangelegd fietsparcours. Na de speeltijd konden de leerlingen de mooi versierde fietsen van onze schoolkinderen bekijken. Beoordeel zelf maar of er pareltjes bij zaten!
Aan allen die ons ondersteunden zeggen we van harte bedankt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio