Leerlingen van het Technicum zorgen voor meer energie in je portemonnee

Print

Leerlingen van het Technicum zorgen voor meer energie in je portemonnee

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

Uit een samenwerkingsinitiatief van de Seniorenraad en verschillende scholen blijkt dat armoede bij senioren een groot probleem dreigt te worden. Een probleem dat niet enkel voorkomt binnen de groep senioren maar ook bij andere kwetsbare doelgroepen.

Daarom wil het Technicum zich niet beperken tot enkel onderzoek en cijfermateriaal maar verdergaan. Binnen deze school zit enorm veel expertise rond techniek. Daarom is het voor de leerlingen een koud kunstje om via enkele workshops de aanwezigen te leren hoe ze met simpele ingrepen al het verschil kunnen maken in hun energieverbruik en vooral in hun portemonnee! Kiezen voor spaarlampen, een lekkende kraan zelf leren herstellen,... zijn maar enkele voorbeelden die aan bod zullen komen.

Onder de titel ‘Meer in energie in je portemonnee’ hebben het OCMW, het dienstencentrum Cicindriahuis, de Seniorenraad en de leerlingen van het Technicum de handen in elkaar geslagen.
Op maandag 6 mei 2013 organiseerden ze in het dienstencentrum in de Abdijstraat 47 verschillende workshops rond spaarzaam energieverbruik.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio