SC Donk naar derde provinciale

Print
SC Donk naar derde provinciale

SC Donk naar derde provinciale

Donk

Herk-de-Stad -

Uiteindelijk is het toch gelukt: SC Donk promoveert. In 10 jaar tijd heeft het 3 keer de eindronde behaald en 3de keer goede keer. Na een ongezien seizoensverloop mag het zijn borst nat maken in een reeks hoger. Nadat mede-topschutter en kapitein Arni Janssens vrijdagavond door HBvL werd uitgeroepen tot meest regelmatige voetballer van de reeks, heeft 'zijn' ploeg een tweede feestje op enkele dagen gebouwd.

Moeizame start

Het bestuur van SC Donk stond eind vorig seizoen voor een moeilijke opdracht. Er stopten een tiental spelers en dit moest opgevuld worden. Na een lange, maar uiteindelijk bevredigende, zoektocht en meerdere gesprekken, konden we meer dan een degelijke ploeg samenstellen. Het was een ideale mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Een nieuwe ploeg heeft dan ook zijn consequenties naar automatismen toe. Toch startten de rood-zwarten met 10 op 15 wat het beste deed vermoeden. Toch kwam er serieuze twijfel in de ploeg na een erg zware 2 op 21. Donk stond toen slechts op de 15de plaats. Bestuur, spelers en trainers zaten met de handen in het haar.

Ongeziene heropstanding

Op 28 oktober 2012 tegen Meldert zag het er weer niet goed uit. Donk stond 1-3 achter en leek afgevoerd te worden naar de spreekwoordelijke slachtbank. Toch rechtte ze hun rug en werd nog een punt uit de brand gesleept. Dit gaf zo'n boost dat we niet anders konden dat op dit elan door te gaan. 24 wedstrijden op rij werd er niet meer verloren. Dit is brengt Donk probleemloos in de top 10 van de lijst van de 'langste reeks zonder nederlaag' (7de plaats) van België. Ongezien. Tevens scoorden de jongens maar liefst 109 keer en kregen slechts 38 doelpunten tegen. Greg Deferme en Arni Janssens namen elk 27 doelpunten voor hun rekening wat Arni Janssens de titel 'speler van het jaar opleverde'. Zo konden na een lange achtervolging het eindrondeticket behalen. Een comfortabele 5de plaats (9 punten voor Meldert) was na de mindere seizoensstart, het hoogst haalbare. Het objectief met deze nieuwe groep werd behaald.

De loterij eindronde

Op 29 april werden we dan uitgenodigd op de loting voor de eindronde. IS Winterslag was onze volgende tegenstander in een dubbele confrontatie. Met een supportersbus vertrokken we met volle moed naar IS Winterslag. Scoren op verplaatsing was de bedoeling en dat lukte, 1-1 was de goede uitgangspositie. Een week later moest Donk het dan maar afmaken. Vol spanning en met veel supporters hebben we de klus kunnen klaren, 3-1 was de einduitslag. In deze dubbele confrontatie kon Greg Deferme zijn seizoenstotaal tot 30 aandikken, iets wat hij naar eigen zeggen nooit meer zal meemaken. SK Munsterbilzen was de volgende tegenstander. Al snel bleek dat een sterke tegenstander te zijn. In het eerste halfuur was het voor Donk alle zeilen bijzetten. 'Munster' liep dan ook uit tot 2-0. In de tweede helft kon Donk het evenwicht herstellen wat leidde tot de zo belangrijke uittreffer. Spijtig want de reeks van 26 wedstrijden zonder nederlaag werd zo doorbroken. Nu kon Donk zich opmaken om het thuis af te maken, want de winnaar van deze dubbele confrontatie promoveerde immers naar derde provinciale.

Derde provinciale is een feit

Zondagnamiddag, maar liefst 220 supporters, lekker weertje en vlijmscherpe spelers zorgden voor de apotheose. De ploeg hield toch in het achterhoofd dat Munsterbilzen een sterke start wou nemen om ons af te maken. Donk kon dit behoorlijk voorkomen en zelfs na 11 minuten scoren op stilstaande fase. Wie anders dan Thomas Raskin kopte de bal onhoudbaar binnen: Donk virtueel geplaatst. Yves Walczak miste nog van dichtbij na een fantastische actie. We hadden ze in de tang. In de tweede helft verzuimde Donk het meermaals om het af te maken. Toch bleef het gevaarlijk voor een tegendoelpunt, maar de verdediging hield stand. In de 64ste minuut ontbond Arni Janssens zijn duivels en rondde na een onvoorstelbare 'rush' af, 2-0. Munsterbilzen zette nu alles op alles, want 1 doelpunt kon er voor zorgen dat we moesten overgaan tot penalty's om de winnaar te bepalen. Toch kon invaller Rik Douven gebruik maken van ruimte die hij kreeg toen de doelman van 'Munster' zich nog in het strafschopgebied van Donk bevond. De bevrijdende 3-0 en de promotie was een feit.

Eindeseizoensviering of promotiebal

Traditioneel organiseert Donk een 'eindeseizoensviering'. Noodgedwongen, maar met heel veel plezier moeten we die naam nu omdopen in PROMOTIEBAL. Daarom nodigen we de spelers, supporters, sympathisanten en sponsors uit op dit feest om zo het seizoen 2012-2013 op een gepaste wijze af te sluiten. De viering zal doorgaan op zaterdag 1 juni 2013 en start om 20:30u in de kantine van SC Donk. Op deze avond zullen er een aantal mensen ‘in de bloemetjes’ gezet worden en de verkiezingen van ‘spelers van het jaar’ en de ‘Donkse Stud’ zullen dan ook plaatsvinden. Tevens kan je ook kennismaken met de nieuwe spelers die volgend seizoen onze kleuren zullen verdedigen. Deze zijn Sven Thijs (Herk FC) en Thomas Martens (BS Sport). Het bestuur en de spelers zullen jullie een kleine traktatie aanbieden onder de vorm van de nodige drank, als dank voor de steun die ze afgelopen seizoen mochten krijgen.
Tot zaterdag 1 juni.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio