thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstwerk toont betrokkenheid huurders bij inhuldiging nieuwbouwproject van Nieuw Dak

Aan het binnengebied van de Torenlaan/Henri Lacostestraat in Zwartberg-Noord te Genk realiseerde Nieuw Dak 15 nieuwbouwwoningen die een voorbeeld zijn op vlak van energiezuinigheid en toegankelijkheid. Twee woningen zijn volledig aangepast voor personen met een handicap.

Nieuw Dak

Op vrijdag 17 mei 2013 om 16.30 uur vond er een openingsreceptie plaats om de huurders, omwonenden en betrokkenen op een leuke manier met elkaar te laten kennis maken. Tijdens de receptie onthulden de huurders een kunstwerk ter ere van hun betrokkenheid bij dit project. Het kunstwerk werd in samenspraak met de huurders gemaakt. Er werden zelfs enkele handafdrukken in verwerkt. Letterkapper Jos Geusens zorgde voor de realisatie en plaatsing van het kunstwerk. Met dit project bouwde Nieuw Dak zijn 3.600ste woning in Genk. Deze gebeurtenis is ook vereeuwigd in het kunstwerk, dat voortaan aan een buitenmuur bij de woningen pronkt.

Het nieuwbouwproject biedt een mix van huizen en duplexen, geïntegreerd binnen een bestaand woongebied. In totaal kregen 44 personen, zowel gezinnen als alleenstaande huurders, hier een nieuwe woonst.

Architect Jan Struyven zorgde voor het ontwerp van de woningen, aannemer Vandekerkhof voor de uitvoering.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio