Sint-Michiel Leopoldsburg pakt triple op Belgische schoolschaakkampioenschappen

Print

Sint-Michiel Leopoldsburg pakt triple op Belgische schoolschaakkampioenschappen

Heppen

Leopoldsburg -

Zaterdag 18 mei trok Sint-Michiel Leopoldsburg als enige Limburgse school naar Eupen om er deel te nemen aan de Belgische Schoolschaakkampioenschappen voor Basisscholen.
Terwijl kapitein Alicia Katranova met nul op twee héél slecht van start ging, had de benjamin van de ploeg, Mikhail Katranov, het op het laatste bord niet gemakkelijk om standvastig te presteren.

In tegenstelling tot de Vlaamse Kampioenschappen werd er wel goed gespeeld op de andere borden. Zowel Lev Katranov als Lennert Rosseel breiden de ene overwinning aan de andere en kregen op het einde van de dag, met de fantastische score van negen op negen, respectievelijk de beker voor Beste Tweedebordspeler en Beste Derdebordspeler mee naar huis!
Uiteindelijk behaalde de volledige ploeg een mooie score van 30 op 36 punten, wat voldoende bleek te zijn om bovenaan de rangschikking te pronken. Gemeindeschule Eynatten 1 werd vicekampioen en Sint-Pieters Turnhout pakte knap brons.

Sint-Michiel Leopoldsburg haalt op deze manier, na de Limburgse en de Vlaamse titel, in 2013 ook de Belgische titel binnen. Een triple waar de school terecht fier mag op zijn!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio