Kampioenen Jelle en Noah-Maria dansen op Pinkstercup in Sittard

Print

Kampioenen Jelle en Noah-Maria dansen op Pinkstercup in Sittard

Veldwezelt

Lanaken -

Afgelopen zaterdag 18 mei behaalde het jonge danskoppel van Dansstudio MDV uit Eisden, Jelle Goubet 11 jaar en Noah-Maria Katzenbauer 9 jaar, het Belgisch kampioenschap voor Juvenielen, tijdens de BDSF Belgische Kampioenschappen, die doorgingen bij Metropolis Danssport Club – Antwerpen.

Twee dagen later stonden de prille kampioenen al weer op de dansvloer, voor een wedstrijd Ballroomdansen, bij dansclub SRS aan de Rijksweg zuid te Sittard waar gestreden werd voor ‘de Pinkstercup 2013’.
Het danspaar, Jelle en Noah-Maria is het jongst aanwezige paar tijdens de Pinksterwedstrijd in Sittard en danst daarom tussen de Debutanten.
Hij strak in het pak en lakschoenen, zij in een prachtige roze baljurk met rozet in het opgestoken haar en schoenen met hoge hak. Zij dansten hun Weense wals, tango, quickstep en andere verplichte dansen tussen de oudere deelnemers, alsof ze nooit anders deden.

Plots doet Jelle een ongelukkige val tijdens de Tango en dat deed het jonge koppel de das om. Ditmaal geen prijs voor de kampioenen. “De dansvloer is spekglad van al dat dansen”, zegt Jelle, alsof hij zich moet verantwoorden voor zijn val, maar er komen nog heel wat wedstrijden, eer dit jonge koppel in de hoogste klasse kan wedijveren voor de prijzen en het gezegde ‘met vallen en opstaan leer je lopen’ is hier zeker op zijn plaats.
Voor de 11-jarige Jelle Goubet, die woont in Veldwezelt, begon het dansen een aantal jaren geleden, toen hij op zijn zesde, samen met zijn zus en ouders, naar de toenmalige Lanakense dansclub ‘la Tiempo’ ging, waar zijn ouders les volgden. Als het vrij dansen was, danste de kleine Jelle met zijn moeder en het is daar waar hij besmet werd met de dansmicrobe. ”‘Jelle is privélessen gaan volgen en kwam terecht bij dansstudio MDV in Eisden, bij dansleraar Antonio Falzone”, zegt een trotse vader Dorry”.
“Met mijn eerste danspartner ging het na een jaar mis”, zegt Jelle, “dus moest ik gaan uitzien naar een nieuwe partner. Met Noah-Maria gaat het gelukkig al een jaar lang heel goed, afgelopen zaterdag hebben we het Belgisch kampioenschap gewonnen en we hopen nog lang en goed te kunnen dansen”.

Noah-Maria Katzenbauer uit het Nederlandse Susteren is eveneens tevreden met haar danspartner en overgelukkig met het behalen van het Belgisch kampioenschap. “Ik dans al vanaf mijn vierde jaar”, schrijft ze, “maar ben begon met streetdance. Anderhalf jaar dans ik nu met Jelle en we trainen 4 tot 5 keer per week”.
Er zullen nog heel wat wedstrijden volgen voor dit jonge koppel en ze doen dat met volle overtuiging en met heel veel plezier. De jeugd heeft de toekomst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio