Geslaagde viering jubileum supportersclub De Volksmacht

Print
Geslaagde viering jubileum supportersclub De Volksmacht

Geslaagde viering jubileum supportersclub De Volksmacht

Beringen

Beringen -

Afgelopen zondag vierde supportersclub De Volksmacht haar 50-jarig bestaan. De supportersclub, die in 1962 werd opgericht, vierde haar jubilieum met een BBQ en enkele wedstrijden. De vip-ruimte was aangekleed met een massa foto's, vlaggen en sjaals uit de gloriejaren zodat de massaal opgekomen supporters konden terugdenken aan de goede oude tijd terwijl ze genoten van een heerlijke barbecue.

De eerste ploeg van KVK, aangevuld met enkele jongere spelers, gaf partij aan onze sympathieke buren van Diest. Beide clubs vochten ooit heroïsche duels uit in de hogere reeksen. Diest begon erg stevig aan de partij en liep al snel uit tot 0-2 via een vrijeschop en een stevige knal. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar toch kon KVK de aansluitingstreffer scoren. Na de rust had de thuisploeg het betere van het spel en uiteindelijk werd het een mooie 3-3 eindscore.

Spelerskern: Kenens, Kaerts, Eerdekens, Lekens, Desautez, Buntinx, Cocsaerts, Driesen, Aksoy, Rezai, Poelmans, Vlaijen, Cicero.

Daarna waren de oud-spelers van FC Beringen aan de beurt. Een van de oudste nog levende FC-spelers Vic Ariën gaf de aftrap en hij werd ook in de bloemetjes gezet door het bestuur van de supportersclub. Een mix van spelers onder aanvoering van Jean-Pierre Swerts namen het op tegen Benny Vanreyt, Stefan Paesen, N'Shole Kiwa, Arisvaldo Pereira, Fabio Emiliani en Marcel Körner. Al deze spelers waren actief in derde en/of vierde nationale bij Beringen. De meesten waren er ook bij in het seizoen 1996-1997 toen Beringen nipt naast de titel en nipt naast promotie via de eindronde greep. Ze maakten er een ludieke wedstrijd van en het werd uiteindelijk 8-8. Na het nemen van penalties won rood-zwart uiteindelijk.

(foto: Thomas Sneyers)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio