Boeiende lezing in de voormalige kapel van kasteel de Brouckmans

Print

Boeiende lezing in de voormalige kapel van kasteel de Brouckmans

Hoeselt

Hoeselt -

Voor de vierde lezing in een reeks van vijf over de diverse aspecten van het kasteelleven in Zuid-Limburg, stapte de Erfgoedcel Haspengouw vorige woensdag af in Hoeselt.
Op de mooie locatie van de voormalige kapel van het kasteel “de Brouckmans”, voor de gelegenheid ter beschikking gesteld door de nieuwe eigenaar Lambert Menten, gaf Diane De Keyzer onder de titel “De laatste smaken van de Belle Epoque” een bijzonder boeiende voordracht over gebruiken en gewoonten in de keukens en aan de rijkgevulde tafels van kastelen en deftige burgerhuizen.


Diane De Keyzer is de auteur van onder andere “Madame est servie” en “De keuken van meesters en meiden”. Gepassioneerd door de verhalen van haar eigen grootmoeder en tantes die, zoals zo veel jonge vrouwen en ook mannen in de eerste helft van vorige eeuw gingen “dienen” in de stad of op het kasteel, stelde zij uitgebrachte getuigenissen te boek.
Voor het talrijk opgekomen publiek werd haar lezing een spannende voordracht, die de toehoorders in één adem aan hun stoel gekluisterd hield.
Na afloop werd in een receptie, aangeboden door de gemeente Hoeselt, het plaatselijk gebrouwen “Toetelèr”-biertje aangeboden. Ook dat werd door het publiek bijzonder gesmaakt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio