thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

KVLV Opoeteren bezoekt Thuiszorgwinkel in Hasselt

Maandagavond 13 mei werden we verwacht in de thuiszorgwinkel in Hasselt. Sommige dames hadden al van de uitleendienst gehoord, voor anderen was het een ware ontdekking.Deze Thuiszorgwinkel verhuurt of verkoopt producten om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

Rina Didden

Je zal er van opkijken hoeveel leuke en gebruiksvriendelijke producten er zijn om het leven wat comfortabeler of gewoon gemakkelijker te maken.

Na een lekker tas koffie en koekje mochten we kennismaken met een ingericht appartement voorzien van alle actuele hulpmiddelen, aanpassingen, zorgdomotica en systemen die de zelfredzaamheid en het comfort verhogen. De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Vaak is dit niet mogelijk omdat hun woning niet aangepast is aan de gewijzigde noden. Dikwijls zijn mensen ook niet op de hoogte van allerlei kleine aanpassingen die het comfort heel wat kunnen verbeteren. De ingerichte woning geeft een duidelijk beeld van de aanpassingen die mogelijk zijn in een bestaande woning. We zien er een keuken, een woon- en eetkamer, een computerhoek, een slaapkamer, een toilet en een badkamer. In alle vertrekken wordt rekening gehouden met de bewegingsruimte en het comfort van het individu.We mochten besluiten dat de thuiszorgwinkel een adres is voor hulpmiddelen die je helpen het leven een stuk gemakkelijker te maken en je te helpen bij de gewone dagdagelijkse dingen.

Het was alvast een leerrijke avond. De deskundige uitleg door Lieve Minsen, soms met een kwinkslag gebracht, was heel duidelijk en interessant!Nu we zo goed op de hoogte zijn van deze dienst is het voor ons een hele geruststelling indien we ooit in een hulpbehoevende situatie geraken.Een bezoek aan de thuiszorgwinkel: een must voor iedereen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio