Turners van Crazy Gym oefenen voor turnspektakel

Print

Turners van Crazy Gym oefenen voor turnspektakel

Tessenderlo

Tessenderlo -

Op zaterdag 25 mei om 19 uur is de sporthal van Campus Russelberg the place to be om de turners van Crazy Gym aan het werk te zien. Onder leiding van de trainers en hun assistenten werden de turners klaargestoomd om er weer een lenige avond van te maken.


Misschien is deze ploeg lenige atleten niet zo bekend in Tessenderlo en omstreken, toch bestaat deze turnkring al zo’n vijfenveertig jaar. Het ledenaantal is gedurende al die jaren uitgegroeid tot 120.

Het mogen dan hoofdzakelijk meisjes zijn toch zijn de jongens ook altijd welkom.
De leeftijdsgroepen zijn opgesplitst in 7 groepen. Er zijn de kleuters vanaf 2,5 jaar. Vervolgens zijn er de groepjes die gevormd worden per twee lagere school leerjaren. De juffers vormen de plus twaalf groep. Uiteraard is de keurgroep het paradepaardje. Dan is er nog kring 50. Dit is een groep rijpere dames die hun lenigheid willen bewaren door het uitvoeren van aangepaste oefeningen. Een aparte groep legt dan weer de nadruk op relaxatie
Er staat geen maximum leeftijd op deelname aan de trainingen.
Voor info aangaande trainingstijden en de locaties kan men terecht op de site http://www.crazygym.be/
Elk jaar doen de meisjes van de keurgroep mee aan wedstrijden. Dit jaar hebben ze deelgenomen in Rekem, Leopolsburg en Sint-Pieters-Leeuw. Iedereen behaalde uitstekende resultaten. De overige groepen doen ook elk jaar mee aan een interne brevettendag. Ze turnen dan een opgelegd werk en krijgen op het einde van die dag een brevetje mee naar huis als bewijs van hun kunnen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio