'Recycling artists' in kindercampus De Boomgaard

Print

'Recycling artists' in kindercampus De Boomgaard

Runkst

Hasselt -

Kindercampus De Boomgaard is van alle markten thuis. Zo durfden de leerlingen van 6A zich te wagen aan een heus kunstproject. De uitnodiging kwam van de Hogeschool PHL waarop onze school gretig inging. Enkele studenten PKV (Project Kunstvakken) bereidden een kunstproject voor.

Centraal stond de Mooi Niet Box van het Kunstencentrum Z33. De leerlingen bezochten daar de tentoonstelling Space Odyssey 2.0 en dompelden zich onder in de moderne kunst.

Vakkundig werden zij in Z33 gegidst door de PHL-studenten. Deze tentoonstelling was de aanleiding om met de Mooi Niet Box aan de slag te gaan. In deze box zaten heel wat moderne kunstwerken verstopt die besproken werden in de klas. Uit de ganse collectie spraken twee kunstwerken tot de verbeelding. Deze werden uitgekozen om ermee te gaan experimenteren. Enthousiast sloegen de kunstenaars zelf aan de slag. Hun inspiratie was niet te stuiten. Het centrale kunstthema was “Recyclage”. Met behulp van gerecycleerd materiaal en afval werden een aantal kunstobjecten gecreëerd.; “Robbit in navolging van “Rabbit”, een kunstwerk van Jeff Koons. Ook “Der lauf der Dinge” van Peter Fisschli en David Weiss inspireerden de zesdeklassers tot het ontwerpen van een kettingreactie. Om publiek te lokken verzorgden enkele kinderen de publiciteit. Affiches en uitnodigingen mochten niet ontbreken. Uiteindelijk kon 6A heel wat ouders, grootouders en sympathisanten verwelkomen op hun vernissage. Achteraf was er tijd voor een kleine receptie waar er nog werd nagekaart over de ervaringen rond het kunstproject. Het was een geslaagd project dankzij Z33 en de studenten PHL. Maar het project is vooral tot stand gekomen dankzij het creatieve talent van de kinderen van De Boomgaard!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio