Dichter uit Mettekoven is ridder van de Hasseltse speculaas

Print
Dichter uit Mettekoven is ridder van de Hasseltse speculaas

Dichter uit Mettekoven is ridder van de Hasseltse speculaas

Mettekoven

Heers -

Limburg is slechts vier confrerieën rijk: de Confrerie van de Hasseltse Jenever, de Confrerie van het Kortessems Fruit, de Orde van de Hasseltse Speculaas en de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers. En onderling onderhouden ze erg goede en vriendschappelijke contacten.

Die van Hasselt is de oudste, net één jaar ouder dan die van Sint-Truiden. De vriendschap gaat zo ver dat ze mekaars festiviteiten ondersteunen en plechtige momenten met hun aanwezigheid opfleuren.

Bij het jaarlijks kapittelbanket van de Orde van de Hasseltse Speculaas was dat deze maand niet anders: de mannen en en vrouwen van de jenever, van Kortessem en Haspengouw traden in groot ornaat aan bij de plechtigheid aan het speculaasmenneke. Achteraf, op het stadhuis, ging de Orde van de Hasseltse Speculaas over tot de intronisatie van tal van personaliteiten, onder andere ook Boudewijn Knevels, eerste Haspengouws fruitdichter en lid van de Keizerlijke Commanderie. Hij werd, als inwoner van Mettekoven, de eerste Heersenaar die zich Ridder van de Hasseltse Speculaas mag noemen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio