Banneuxrun onder stralende zon maar met minder deelnemers

Print

Banneuxrun onder stralende zon maar met minder deelnemers

Banneux

Hasselt -

De derde Banneuxrun mocht ondanks de slechte weersvoorspellingen doorgaan in onverwacht mooi lenteweer. Dat er slechts 148 deelnemers zich meldden voor de stratenloop was waarschijnlijk te wijten aan het feit dat er meerders crosses, communie- en andere familiefeesten op het programma stonden.

Ondanks dat hield het Banneuxrun-team er een geslaagde dag aan over.

Burgemeester Hilde Claes en schepenen Rob Beenders en Gerald Corthouts hanteerden elk het startpistool voor een loopwedstrijd. Voor de kleinsten- tot 12 jaar- had de organisatie een 1.000 meter parcours uitgestippeld. Met 33 vertrokken ze en even moedig kwamen ze allemaal aan.

Bij de 5 kilometer loop gingen de bloemen voor de heren naar Kevin Vanbrabant die afklokte op 0:18:00.7, gevolgd door Lode Raskin en Robin Leduc. Lore De Reu, Davina Monnissen en Eliesita Monteiro da Silva waren de drie beste bij de dames.
Het grote werk, de 10 kilometer run, werd als eerste afgerond door Jelle Bertels die eindigde op 0:33:33, gevolgd door Pascal Van Marcke en Chris Wouters. De Zonhovense Hilde Kippers klokte af op 0:45:33 en deelde als eerste bij de dames het podium met Ilse Vandenborne en Miet Feytons. Tijdens de wedstrijd haalden onbekenden de linten afspanning weg waardoor de meeste lopers een extra lus van een kilometer te verwerken kregen. De tijden werden dus minder belangrijk hoewel de plaatsen waarschijnlijk niet beïnvloed waren door dat euvel. Onze schepen van sport Rob Beenders eindigde na een stevige sprint op de 27ste plaats 0:50:40 net voor Kevin Geuns.

De organisatie schonk een cheque van 250 euro aan het voormalig Inloophuis voor mensen met kanker en hun verwanten. Nu heet dat het Huis van Erika Thijs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio