Een gezegende Pinksterkoers

Print

Een gezegende Pinksterkoers

Helchteren

Houthalen-Helchteren -

Bedenkelijk kijkt Raymond Hollanders naar de hemel. "Nochtans hebben we kaarsen opgestoken in Scherpenheuvel", zegt hij een paar uur voordat de renners het vertrek nemen. De hemel met een dik wolkendek ziet er dreigend uit, maar zijn kaarsenoffer krijgt gehoor.

De finale van de Pinksterkoers wordt verreden onder een strakblauwe hemel en aangenaam zonnetje. Dat zorgt voor veel volk op post om de kermis in te zetten met een pint aan de meet.

Het sportieve voorprogramma wordt even ontsierd door een sabotageactie. Ter hoogte van de Genkseweg liggen punaises op het parcours, waardoor enkele renners lek rijden en de wedstrijd vroegtijdig moeten staken. De enige smet op deze mooie Pinkster(zater)dag in Helchteren.

Het initiatief van de Go-cartrace valt zowel bij publiek als deelnemers in de smaak en zorgt voor een passende ouverture op de inwonerskoers. Inmiddels staat het rijen dik in de aankomstzone en zorgt de fanfare voor een muzikaal intermezzo. De aanwezigen laten zich het bier goed smaken en wie wil, die mag zijn tanden zetten in een appeltje voor de dorst, aangeboden door een van de sponsoren van de koers.

De inwonerskoers is opnieuw het hoogtepunt van deze Pinksterkoers. Een wedstrijd met louter winnaars, want zich in de kijker rijden voor het plaatselijk publiek is de eer die elke deelnemer te beurt valt. Burgemeester Alain Yzermans mag na afloop de winnaars uit de diverse categorien huldigen en begeeft zich daarna met schepen Myriam Bellio en Antonio Ventura onder het aanwezige volk. Om te proeven van de hechte dorpscultuur en gezelligheid en om op te klinken op deze met mooi weer gezegende Pinksterzaterdag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio