Katrien Simons slaagt met vlag en wimpel voor dirigentenexamen

Print
Katrien Simons slaagt met vlag en wimpel voor dirigentenexamen

Katrien Simons slaagt met vlag en wimpel voor dirigentenexamen

Neeroeteren

Maaseik -

Na een opleiding van drie jaar aan de Academie Muziek-Woord-Dans in Genk, legde Katrien Simons op zaterdag 18 mei in het Cultureel Centrum van Neeroeteren haar directie-examen instrumentale muziek af. De 22-jarige muzikante van Harmonie De Voortgang slaagde met vlag en wimpel voor de eindproef.

Het examen bestond uit drie onderdelen en begon met de repetitie van een opgelegd werk dat pas op de dag zelf uitgedeeld werd. Daarna dirigeerde Katrien Simons Harmonie De Voortgang uit Neeroeteren voor de uitvoering van Kebek, een concertwerk van componist Jan Van der Roost. In het derde en laatste examenonderdeel diende Katrien Simons een eigen compositie te verdedigen. De jury, die onder leiding van Bert Appermont en Marc Prils stond, honoreerde haar prestaties met liefst 88%. “De jury was zowel over mijn praktisch als mijn theoretisch gedeelte enthousiast. Ze stelden dat ik voldoende theoretische kennis en capaciteiten heb, maar dat ik in het praktisch gedeelte nog verder moet openbloeien en nog meer durf aan de dag mag leggen”, blikt Katrien terug op haar vuurdoop.

De 22-jarige muzikante uit Neeroeteren speelt zelf al tien jaar hoorn bij Koninklijke Harmonie De Voortgang en volgt ook nog pianoles aan de muziekacademie van Maaseik. Ze zit in haar masterjaar musicologie aan de KU Leuven. “Ik ben niet in de eerste plaats aan de directie-opleiding in Genk begonnen met de gedachte om dirigent te worden. Ik zocht in eerste instantie een nieuwe uitdaging in de muziek en wilde ook nagaan of dirigeren iets voor mij was. Ik heb in elk geval veel bijgeleerd. Ik wil nu eerst mijn universitaire studies afmaken en daarna eventueel ergens op kleine schaal beginnen en zo ook de nodige ervaring opdoen. Dat lijkt me zowel voor mijzelf als voor de muzikanten die mij voor zich zullen krijgen, het interessantst.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio