Effe lachen

Iedereen is gelijk voor de wet, maar sommige zijn gelijker dan anderen.” Het waren varkens die deze stelling oplegden aan de anderen, en Orwell zat er niet ver naast. Wanneer de zichzelf als democratische bestempelende partijen een koehandel beginnen over het al dan niet implementeren van de grondwet, dan stel ik mij vragen. Geldt de grondwet ook voor walen? Hoeveel moeten we de walen betalen vooraleer ze de grondwet gaan respecteren? Waarom moet er een compromis gevonden worden voor de toepassing van de grondwet. Welk compromis wordt er mij gegeven wanneer ik 10 km per uur te snel rijd en geflitst word.

M.L.

Wanneer het schenden van de grondwet afgeschreven wordt als probleem zoveel, dan zegt dit alles over onze politici en wordt het tijd dat we hun legitimiteit in vraag stellen. Is het wel verantwoord dat ons land geregeerd wordt door een bende paljassen voor wie de grondwet een futiliteit is? Ik dacht dat men moest zweren op de grondwet. Eens de paycheck binnen is dat niet meer relevant, hé robert. Paars is rood en onverwijld is in 2007(of was het 3007).

Ik moet er es hartelijk om lachen. Zelfs de koning vindt dat het niet uitvoeren van de grondwet geen regeringscrisis waard is. Rare jongen, die koning.

Waar is de vertrouwensstemming nog voor nodig wanneer de rode regering al haar verkiezingsbeloften waarmee ze de simpele zielen gepaaid heeft, verloochend heeft en er enkel nog machtsgeilheid en zakkenvullerij overblijft. Van het stemrecht voor migranten dat er niet ging komen tot de belastingsverlaging die verhoogt, van de 200.000 jobs die bij zouden komen tot het DHL debacle, de sanering bij Ford en het record aantal faillissementen… geef mij eens 1 goeie reden waarom we dit gepruts nog moeten slikken.

Ik begrijp gerust dat geen enkele politicus zijn vetbetaald postje wilt verliezen, maar moet dat nu echt ten koste van Vlaanderen?

Als burger moet ik walgen van deze zielige vertoning. Ik slik de leugens niet. De verzuring en de kloof tussen burger en politiek tiert weelderig op dat soort zaken, en hoeveel mensen we ook gratis op de bus duwen, alle straatbarbecues ten spijt, het is en blijft de rode regering die ze voedt.

Laten we nog wat de onnozelaar uithangen en de mensen van alles beloven, en laten we vooral gokken op het korte termijn geheugen van de kiezer. Zelfs de grootste idioot kan echter wel es van gedacht veranderen als er maar lang genoeg met zijn voeten gerammeld wordt.