ABN Amro ziet winst dalen en schrapt 400 banen

Print
ABN Amro ziet winst dalen en schrapt 400 banen

ABN Amro ziet winst dalen en schrapt 400 banen

ABN Amro heeft in het eerste kwartaal 17 procent minder winst geboekt dan een jaar eerder en schrapt circa 400 banen bij de zakelijke tak. Dat heeft de Nederlandse genationaliseerde bank vrijdag bekendgemaakt.

ABN Amro boekte vorig kwartaal een nettowinst van 415 miljoen euro, tegenover 503 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

In de eerste drie maanden van dit jaar werd de winst onder meer gestuwd door de verkoop van Griekse leningen. Die leverden meer op dan verwacht. Zonder deze en andere incidentele meevallers was een winst van 290 miljoen euro overgebleven. De bank maakte vrijdag verder bekend dat er circa 400 voltijdse jobs verdwijnen bij de zakelijke tak. Een deel daarvan wordt door natuurlijk verloop en interne herplaatsing gerealiseerd. Begin maart maakte de bank jaarcijfers bekend. Daaruit bleek dat over heel 2012 de nettowinst verhoogd was met 38 procent, tot 948 miljoen euro. In het vierde kwartaal moest ABN Amro wel een nettoverlies van 97 miljoen euro slikken.