17 mei: Internationale dag tegen Homofobie

Print
17 mei: Internationale dag tegen Homofobie

17 mei: Internationale dag tegen Homofobie

Neerpelt

Neerpelt -

Op 17 mei steunt Neerpelt de Internationale dag tegen homo- en transfobie (IDAHO).
Op deze dag organiseert het Regenbooghuis Limburg samen met de Limburgse Holebi en Transgender Adviesraad, de steden Hasselt en Genk, de meldpunten discriminatie, çavaria en Amnesty International Hasselt een actie rond homofoob en transfoob geweld.

Doel van de actie is om alle Limburgers te sensibiliseren rond dit thema, partners te zoeken en een netwerk uit te bouwen om te komen tot een Limburgs plan van aanpak op verschillende domeinen.

Het Regenbooghuis lanceert een sensibiliseringscampagne: Limburg zegt NEE! tegen homo- en transfoob geweld. Ze stelt een engagementsverklaring voor, die hun partners, de steden Hasselt, Genk, Lommel, Sint Truiden, de scholengroepen, hogescholen en UHasselt, de Limburgse Integratie Diensten en Limburgse Integratie Raad, Amnesty International Hasselt, de meldpunten discriminatie, de politiezones mee ondertekenen. Zo geven ze het startschot om in een opvolgtraject de verschillende knelpuntdomeinen uit te diepen.

Vanaf 17 mei is deze engagementsverklaring ter beschikking om door zoveel mogelijk mensen te laten tekenen. Er wordt op een facebookpagina een heel jaar (van 17 mei 2013 tot 17 mei 2014) gevolgd wie er zijn/haar schouders mee onder zet om het geweld op holebi’s en transgenders terug te dringen. Op deze manier houden we de actiepunten onder de aandacht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio