Hamse inwoners besparen geld dankzij de V-test

Print

Hamse inwoners besparen geld dankzij de V-test

Ham

Ham -

ACW Ham sloeg samen met de 4 Hamse KWB’s de handen in elkaar om 4 V-test avonden te organiseren. De eerste twee avonden zitten er reeds op. Maandag waren er 24 gezinnen naar Genendijk afgezakt en woensdag 10 gezinnen naar Kwaadmechelen, allen met hun factuur van elektriciteit en aardgas.

Ludo gaf eerst deskundig uitleg over de manier van berekening van de V-test en hoe je juist zo’n factuur leest. Terwijl zaten 4 Vreggers volop voor de aanwezigen te berekenen wat de voordeligste keuze was uit de verschillende energieleveranciers en welke tariefplan het best bij hen past. Na de algemene uitleg werd met elke persoon apart de factuur en mogelijke aanbieders overlopen. Uiteraard kon er tijdens het wachten en achteraf nog een drankje genuttigd worden om de KWB kas te spijzen.

Iedereen ging buiten met een glimlach op het gezicht wetende dat ze 100 tot 200 euro winst kunnen maken door eenvoudig om te schakelen naar een andere leverancier of bij dezelfde leverancier naar een ander tariefplan over te gaan.

Volgende week staan er weer twee avonden op de agenda. Dinsdag 21 mei kan je om 19u30 terecht in het Kristoffelheem in Oostham en donderdag 23 mei kan je om 19u30 jouw berekening laten maken in zaal Sint-Jan in Genebos.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio