KVLV ontdekt asperges tijdens fietstocht

Print

KVLV ontdekt asperges tijdens fietstocht

Beek

Bree -

Op 14 mei vertrokken rond 9 uur 28 KVLV-dames met de fiets richting Maaskant voor een rustige route van 60 km.

Na een trip van 23 km brachten we een bezoek aan het aspergebedrijf van de familie Snijkers, Dolenweg 1b2 in Kessenich. We kregen deskundige en boeiende uitleg van Maarten over de werking van het computergestuurde sorteermachine.

Met hem brachten we ook een bezoek aan het veld. Hier werd de uitleg gegeven over de verschillende soorten asperges – de manier van uitsteken en de teelt van de asperges. Ondertussen had zijn vrouw Mieke gezorgd voor een lekker aperitief met aspergehapjes….. heerlijk.

Kilo’s asperges verhuisden richting Beek. De bestellingen werden ’s avonds aan de kerk netjes afgeleverd door Geert (man van Annick). Het middageten lieten we ons smaken in het Stampertje. Langs de uiterwaarden van de Maas ging de tocht verder richting Maaseik. Na een heerlijk gebakje met koffie reden we richting Heppeneert, Elen en zo langs de Lourdesgrot van Neeroeteren naar Tongerlo. Enkelen bleven nog hangen in de Kiepert en voor andere riep de plicht thuis. Iedereen was tevreden over deze rustige en ontspannende dag met kennismaking van de asperges, een teelt van eigen streek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio