Euregio Marching Trophy wandelingen in Opglabbeek

Print

Euregio Marching Trophy wandelingen in Opglabbeek

Opglabbeek

Opglabbeek -

Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2013 wordt weer door één van de partners van de Stichting Euregio Marching Trophy (EMT) een aantal unieke wandelingen georganiseerd in het kader van de Euregio Marching Trophy. Dit keer tekent “VZW De Boskabouters” uit Opglabbeek (B) voor de organisatie en zetten zij vanuit “Bivakplaats Kimpenhof”, gelegen aan de Laerstraat 91 in Opglabbeek een zestal prachtige parcours (4-8-12-20-30 en 43 km.

) uit. Een prachtige omgeving met uitzonderlijke en zeldzame flora.
Meer informatie over de uitgezette EMT wandelingen in Opglabbeek en omgeving kunt u ook verkrijgen via de voorzitter van “De Boskabouters”, Jean Willems (telefoon (00-32)-(0)8938 1915 of per e-mail boskabouters@skynet.be óf kijk op http://www.euregiomarchingtrophy.eu

De Stichting Euregio Marching Trophy is een internationaal samenwerkingsverband, dat op dit moment bestaat uit de wandelverenigingen:

De Berg- & Boswandelaars uit Voeren (B);
De Heikneuters uit Genk (B);
Charly’s Wanderklub Montenau (B) ;
Les Marcheurs de l’Alliance uit Warsage (B);
De Boskabouters uit Opglabbeek (B);
Touristenverein 1910 Venwegen “Lüstige Brüder” uit Stolberg-Venwegen (BRD);
WSV Noad uit Bocholtz (NL), gastvereniging in 2013.
Het doel van de Stichting is in een cyclus van één wandeling per aangesloten wandelvereniging én een grote finale zoveel mogelijk mensen binnen de Euregio, jong en oud, aan te zetten tot wandelen en hen kennis te laten maken met de rijke natuur en culturele rijkdom van de Euregio. Daarnaast heeft het wandelen in het buitenland nog iets speciaals. Niet alléén komt u op prachtige plekken, vlak over de grens, waar u normaliter nooit komt. Maar maakt u, naast een andere taal, ook kennis met andere gebruiken en culturen bij een zustervereniging.

De startlokalen en rustposten tijdens de Euregiowandelingen zijn steeds ruim voorzien van spijs en drank tegen wandelvriendelijke prijzen. De afstanden zijn haalbaar voor alle wandelaars, jong en oud. Ook minder validen worden niet vergeten. Er worden geen minimum snelheden opgelegd. Iedereen wandelt op eigen tempo, naar eigen mogelijkheden. Tenslotte worden alle wandelaars met een minimum aantal deelnames aan de “EUREGIO MARCHING TROPHY” wandelingen in een tijdsbestek van maximaal 2 jaar beloond met een bijzondere herinnering.

Voor wat betreft de opzet, reglement en andere bezienswaardigheden rond de Euregio Marching Trophy verwijzen wij u naar de 4-talige website http://www.euregiomarching.eu

Heeft u vragen over deze Euregio Marching Trophy dan kunt u kontact opnemen met de secretaris van de Stichting, Jean Schrijnemakers, telefoon (00-31)-(0)43-4504073 (na 18.00 uur).

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio