Grote dag voor 35 communicanten

Print

Grote dag voor 35 communicanten

Banneux

Hasselt -

Naar jaarlijkse gewoonte ontvingen op Hemelvaart heel wat kinderen hun eerste communie. Dit gebeurde ook in de kerk van O.L.V. van Banneux te Hasselt.

35 kinderen hadden er hun beste beentje voorgezet om er een mooie viering van te maken.
Het thema van dit jaar ‘De mooiste vis van de zee viert feest!

’ kreeg eerder al een aanzet in enkele gezinsvieringen, zoals tijdens de naamopgave. Een werkgroep van ouders, onder leiding van diaken François Goffings, werkte de viering voor de eerste communie uit. Een aantal leerkrachten van de Mozaïekschool, de school waar de meeste kinderen les volgen, droegen ook hun steentje bij. Er werden visjes geknutseld en liedjes ingeoefend.
Vooraf werd er ook enkele keren met de kinderen gerepeteerd, zodat ieder wist wat hij of zij moest doen. Het was dan ook de bedoeling dat alle communicanten tijdens de viering aan bod zouden kunnen komen. Het ene kind las een voorbede of schuldbede, terwijl een ander brood of wijn naar het altaar mocht brengen.

Nadat een papa in de eerste lezing een verhaal over het mooiste visje van de zee had voorgelezen, las de diaken, met een echte zeilboot en een levensgrote tekening van Jezus op de achtergrond, het evangelie ‘Vissers van mensen’ in een kindvriendelijke versie voor.
In zijn homilie liet priester Jan Philippe, die voorging in de viering, ook de kinderen zelf aan het woord. Hij had het er met hen onder andere over dat door het ontvangen van de eerste communie Jezus voortaan als de allerbeste vriend altijd bij de kinderen zou zijn.
Toen het grote moment voor de jongens en meisjes eindelijk was aangebroken, kregen zij één voor één de kans om de hostie te ontvangen en daardoor Jezus in hun hart te krijgen.
Aan het eind van de viering brachten de kinderen als dank een klein geschenk naar hun ouders. Ook de werkgroep en de leerkrachten werden in de bloemen gezet.
Met een witte ballon en een mooie ervaring rijker verlieten de fiere communicantjes de kerk, opgewacht door familie en vrienden. Thuis of elders stond wellicht nog een schitterende feesttafel te wachten.
(tekst: Filip Ballet)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio