Lommelse schaakclub opnieuw Limburgs kampioen interclub!

Print
Lommelse schaakclub opnieuw Limburgs kampioen interclub!

Lommelse schaakclub opnieuw Limburgs kampioen interclub!

Lommel

Lommel -

Op zaterdag 4 mei 2013 is schaakclub NLS Lommel er opnieuw in geslaagd om de Limburgse Interclubtitel te winnen. Onze eerste ploeg met Roy Schoemans, Ruud Jansen, Jan Lagrain, Albert Schenning en wisselspeler Wessel van Kessel speelden een erg regelmatig en uitstekend seizoen.

De gemeenschappelijke 11de en laatste speelronde vond plaats in het Koninklijk Atheneum te Hasselt. Zo'n 160 schakers (40 ploegen) speelden voor de titels in de drie Limburgse afdelingen. Zowel voor onze 1ste als voor de 2de ploeg was deze laatste ronde een belangrijke speeldag. NLS 1 speelde immers voor de titel en NLS 2 vocht tegen de degradatie in de hoogste reeks. En het werd zoals verwacht nog een echte thriller. Genk 1, de tweede gerangschikte, volgde immers op enkele puntjes en een misstap konden de Lommelse spelers , tegen de toch sterke ploeg van Pelt, zich niet veroorloven. Roy Schoemans kwam op het hoogste bord al vlug remise overeen met de Overpeltse klasbak Roel Hamblok. Op het tweede en derde bord speelden Ruud Janssen en Jan Lagrain degelijke partijen tegen Rudi Gijbels en Peter Nijssen. Albert Schenning nam het op tegen Geert Meekers.

Ondertussen speelde Genk 1 de pannen van het dak tegen Hasselt 2 en leek op weg naar winst op alle borden. Bij de Lommelse spelers viel toch wat nervositeit te bespeuren, zeker toen Albert op het vierde bord een stuk verloor. De titel dreigde alsnog te ontglippen.
Maar Albert toonde zijn hardnekkigheid en ondanks zijn stuk achterstand, bleef hij z'n tegenstander onder druk zetten. Uiteindelijk werd hij hiervoor beloond en kon hij om 02.00u(!) z'n opponent tot opgave dwingen.
Ondertussen speelde zich op het eerste bord van Genk een drama af. In een gewonnen stelling blunderde Nicola Grecuccio en gaf een zekere winst uit handen. De Lommelse spelers herademden en toen zowel Ruud als Jan hun partijen winnend afsloten was de titel binnen.
NLS 2 die ook in de hoogste reeks speelt kon zich spijtig genoeg niet redden. Ondanks een degelijke prestatie in de laatste ronde met winst tegen het sterke Diepenbeek 1 kon men de degradatie niet ontlopen. De typeploeg met Jimmy Geboers, Sander Vandevenne, Barry Swevels, Wessel van Kessel, Gust Steurs en Kim Stessens zal in 2de afdeling zeker de nodige puntjes scoren.
In de derde afdeling behaalde NLS 3 met onder meer Gust Steurs, Martin Lagrain, Bart Wouters, Filip Minnoye en Kim Stessens, een mooie 4de plaats.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio