Zin in Zang - Kunnen we de bloemetjes buiten zetten?

Print

Zin in Zang - Kunnen we de bloemetjes buiten zetten?

Bilzen

Bilzen -

Op 2 mei werd de Editie “Mooi zijn alle vrouwen” van Zin in Zang gehouden.
Hieronder volgt een verslag van Arnold Spijker, één van de medeorganisatoren van Zin in Zang.

Kunnen we de bloemetjes buiten zetten?

We moeten er een echt feest van maken, zegt Gerard.


‘Ode aan de vrouw’ is het thema van de zangnamiddag op 2 mei 2013. Bij een feest hoort een geste. Dank zij Hardy Bloemen uit Munsterbilzen, die een roos voor iedere vrouw sponsort, is het alvast binnen een feest.

We zijn druk bezig met het neerzetten van de stoelen en tafels als Etienne, een van onze accordeonisten, binnenkomt. Even later arriveert onze andere accordeonist Frank. Nog even en het feest kan beginnen. Ze begeleiden alle liederen met enthousiasme.
Alda is al helemaal in de stemming. Ze heeft een mandje in de vorm van een rood hartje bij zich. Met het liefdesgevoel voor dit feest zit het dus ook al goed.

Buiten is het bewolkt. Gelukkig is er binnen een zonnetje.
Bij het uitdelen van de rozen van Hardy Bloemen zingt Luk: “Alle moeders ..”. Heel treffend. Menig moeder voelt zich aangesproken.
Later schalt er een prachtig Italiaans lied, dat Luk uitvoert, door de zaal.
Hij vindt dat we het Italiaans maar beter bij de Italianen laten en schakelt over naar Duitsland.

Alle, meer dan zeventig, aanwezigen luisteren met gespannen aandacht, naar de fijne noten die Sjef uit z’n mondharmonica weet te toveren. Wat een talent.
Onze Will Tura specialist, Leon, zingt overtuigend: “Er is nog een plaats in mijn armen”.
Elke zangmiddag kent ook een pauze. Even bijpraten en iets drinken. In theatercafé de Kimpel staan ze voor ons klaar. Tijd ook voor wat muzikaal overleg tussen Luk, Frank en Etiennne.

Na de pauze is er een kippenvelmoment met het lied: “Mama, je bent de liefste van de hele wereld.” Hierna zingt Luk O sole mio en met het lied La spagnola krijgt hij de hele zaal in beweging. Een terecht daverend applaus.

De bloemetjes buiten hebben we binnen weten te zetten.
Het is allemaal veel sneller voorbij dan we willen. Het is uitkijken naar de volgende editie van Zin in Zang op 6 juni aanstaande, met als thema: “Met mannen meer muziek”. Gaan we dan ook de bloemetjes buiten zetten?

Juni-editie van Zin in Zang - “Met mannen meer Muziek” - donderdag 6 juni

Onze volgende editie vindt plaats op eerste donderdag van de maand, dus donderdag 6 juni 2013 om 14 uur. Nadat we de vrouwen tijdens de mei-editie in al hun schoonheid bezongen hebben bezingen we, tijdens de maand van vaderkesdag, ditmaal de mannen. En natuurlijk zijn naast de mannen de vrouwen van de partij. Want geef het maar toe, zij kunnen zo moeilijk zonder de mannen.

De deuren van het Theatercafé de Kimpel gaan open om 13.30 uur. Ook deze editie wordt weer gratis aangeboden. Iedereen is van harte welkom. . Er worden voornamelijk oude liedjes, uit ons collectief geheugen, gezongen. We zingen altijd samen en we doen het enkel voor het plezier. Wij zorgen voor alle liedjesteksten en worden begeleid op accordeon.

Wilt u weten welke liederen we die dag zingen, bezoek dan onze website www.zininzang.be.
U vindt er naast de songlist voor 2 mei, heel wat foto- en videomateriaal en de verslagen van de vorige edities. Meer dan 10.000 kliks zijn u op deze website reeds voorgegaan.
Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten stuur dan uw mailadres aan info@silvatica.be

“Zin in Zang” is een organisatie van Silvatica met de steun van Concordia Producties vzw en de Stad Bilzen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio